Gündem IŞİD'den çamaşır taktiği

IŞİD'den çamaşır taktiği

27.10.2014 - 10:30 | Son Güncellenme:

Kobani'de IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar sürüyor. Koalisyon uçaklarına karşı ateş yakıp duman çıkaran IŞİD'in bölgede yeni bir taktik denediği öğrenildi.

IŞİDden çamaşır taktiği

Pazar günü Kobani'de çatışmalar yoğun olarak devam etti. IŞİD'in bölgeye takviye yaptığı belirtiliyor. PYD Eşbaşbakanı Asya Abdullah, IŞİD militanlarına örgütün kontrolü altındaki diğer bölgelerden tank, havan topu ve mermi dahil askeri destek sevkedildiğini söyledi. Kobani'nin ele geçirilmesi için konvoylar halinde silah yardımı gönderen yerler arasında IŞİD'in kalesi konumundaki Rakka kentinin de adı geçiyor.

Haberin Devamı


IŞİD saldırılarının kentteki Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı ele geçirmeyi hedeflediği bildiriliyor.

IŞİD'DEN ÇAMAŞIR TAKTİĞİ

Rudaw'ın haberine göre IŞİD mensupları hedef şaşırmak için saklandıkları evlerdeki damlara ve balkonlara çamaşır asıyor, sivillerin kaldığı görüntüsünü veriyor.
IŞİD’in peşmergelerin geçişini önlemek için Mürşitpınar Sınır Kapısı’na saldırılarını arttırdığı da belirtiliyor.
BBC Türkçe'ye konuşan İsmet Şeyh Hesen, IŞİD'in sınıra saldırmasının nedeninin Kobani'ye yönelik peşmerge takviyesini engellemek olduğunu söyledi.

SOHR: 800'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları için Gözlemevi (SOHR), IŞİD'in Eylül ayında Kobani'yi ele geçirmek üzere harekete geçmesi üzerine ortaya çıkan yoğun çatışma ortamında 800'den fazla kişinin öldüğünü savundu.
SOHR, 16 Eylül'den bu yana 481 IŞİD militanı ve 313 Kürt'ün öldüğünü iddia etti.
Ölen IŞİD'li sayısının hava saldırılarında ölen IŞİD militanlarını kapsamadığı vurgulanıyor.