Gündem İsmailağa liderini on binler uğurladı

İsmailağa liderini on binler uğurladı

25.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine on binlerce müridi katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazede yaptığı konuşmada “Bugün ilim, irfan sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz” dedi.

İsmailağa liderini on binler uğurladı

Ferit Zengin - Tedavi gördüğü hastanede üç gün önce vefat eden İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu (93) büyük bir kalabalığın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi katıldı.  

Haberin Devamı

Fatih Camii’nin avlusu sabahın erken saatlerinde cemaat üyelerince doldurulurken, kalabalık cami önündeki caddeye seccadelerini sererek namaz saatini bekledi. Fatih Camii’ne giden bazı yollar da kapatıldı, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Cuma Namazı’nın ardından kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bakanlar Bekir Bozdağ, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Süleyman Soylu, Mustafa Varank, Adil Karaismailoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ustaosmanoğlu’nun ailesi, yakınları, müritleri katıldı.  

Haberin Devamı

Yeni isim Hasan Kılıç 

Cenaze namazını, Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırdı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Ustaosmanoğlu için dua etti. Cenaze namazı için gelip, camiye sığamayanlar, sokaklarda namaz kıldı. Ahmet Ustaosmanoğlu, babasının ardından cemaatin liderinin Hasan Kılıç olacağını söyledi.

İsmailağa liderini on binler uğurladı

‘Çok çile çekti’ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenazede cemaate şöyle seslendi: “Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatipte öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camii’ne gelir orada kendisini dinlerdik, kendisiyle müşerref olurduk. Zaman zaman Yavuzselim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür, bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş Hoca Efendi Hazretlerinin şarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti. Bu çilenin ardından bugün Hakka uğurluyoruz. Yaş 93. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz...”  

Ustaosmanoğlu’nun cenazesi, mürşidi Ahıskalı Ali Haydar Efendi’nin yanı sıra aile kabristanının da bulunduğu Edirnekapı Sakızağacı Mezarlığı’na defnedildi.