Gündem İspanya gezi rehberi

İspanya gezi rehberi

17.04.2018 - 15:16 | Son Güncellenme:

İspanya yeni ve eskinin, geleneksel ve modernin birleştiği eşsiz bir ülkedir. Bir turist için İspanya, boğa güreşleri, devasa katedraller, göz alıcı sanat eserleri, sarayları, renkli yerel kültürü ve parlak güneşiyle favori istikametlerden biridir. Bunların hepsi çok göz alıcı özellikler ama İspanya yalnızca bunlardan ibaret değil, bu ülkeyi asıl çekici kılan şey insanları ve onların eşsiz yaşam biçimi. Barselona’daki baş döndürücü Sardana dansından Sevilla’daki insanın içini kıpır kıpır eden Flamenko dansına, bu ülke asla unutulmayacak bir deneyim olacak.

İspanya gezi rehberi

Geç Kalmaya Hazırlıklı Olun

Haberin Devamı

Burada insanlar fazlasıyla rahat ve hayat çok yavaş ilerliyor ama yanlış anlamayın, bu asla kötü bir şey değil. İnsanlar burada fazlasıyla mutlu ve relax durumdalar. Alışık olmayan bünyeler için bu biraz sinir bozucu olabilir ama unutmayın ki burası İspanya, bu ülke her gün siesta yapılan bir ülke. Sakin olun, acele etmeyin ve İspanyollar gibi her anın tadını çıkarmaya çalışarak kendinizi rahatlatın. Güzel yemekler yiyin, bol bol uyuklayın, güneşin tadını çıkarın, ağır adımlarda sokaklarda gezip bir sürü fotoğraf çekin. Çünkü İspanyol ruhu bunu gerektirir.

Konukseverlik

Misafirperverlikte bize rakip olabilecek sayılı insanlardandır İspanyollar. Özellikle yabancıysanız büyük ihtimalle sizinle daha fazla ilgilenecek, size bir şeyler ikram edecek ve kendi ülkelerini size tanıtmaya çalışacaklardır. Londra sokaklarında yürürken gülümseyerek yanınıza gelip sizinle konuşmaya çalışan biri korkutucu olabilir ama İspanya’da bu normaldir, rahat olun ve insanların sizinle sohbet etmesine izin verin. Genellikle kötü bir niyetleri yoktur, yalnızca yabancı insanlar fazlasıyla ilgilerini çeker ve kendi ülkelerini tanıtmayı severler.

Haberin Devamı

İspanya’da Deneyimlemeden Gelmemeniz Gereken Şeyler

Pamplona’da boğalarla beraber koşmak, Valencia Bunol’deki La Tomatina Festivali, Barselona’da Picasso’nun sanat eserlerini incelemek, Costa Del Sol plajında güneşin ve denizin keyfini çıkarmak, San Sebastian’da sörf yapmak, Preneelerde yürüyüşe çıkmak, Madrid’deki boğa güreşlerini izlemek İspanya’ya gittiğinizde kesinlikle deneyimlemeniz gereken şeylerden.
İspanya’ya yaz aylarında gitmeyi tercih edebilirsiniz ama kışın gitseniz de soğuğu çok fazla olan bir ülke değil ve uçak biletlerinin çok daha ucuz olacağı kesin.

Yazarlar