Gündem İstanbul’da 30 gözaltı

İstanbul’da 30 gözaltı

17.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’daki son saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir’in avukatı olduğu öne sürülen Hüseyin Boğatekin’in de aralarında bulunduğu 9’u avukat 30 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da 30 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteğiyle başta Bağcılar, Beyoğlu ve Maltepe olmak üzere 16 ilçede çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı operasyonda özel harekat polislerinin öncülüğünde girilen adreslerdeki şüpheliler gözaltını alındı.
12’si avukat 49 şüpheli
Gözaltına alınanlar arasında avukatlar İrfan Arasan, Ayşe Acinikli, Hüseyin Boğatekin, Şefik Çelik, Adem Çalışçı, Ayşe Başar, Tamer Doğan ve Ramazan Demir de yer aldı. Soruşturma kapsamında 12’si avukat, 49 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı, şu ana kadar 9’u avukat, 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Gözaltına alınan avukatlardan Hüseyin Boğatekin’in, 13 Mart’ta Ankara’daki saldırının faili Seher Çağla Demir ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, PKK’ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan torunu Heja Türk’ün de avukatlığını yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Haberleşme için özel bölümlü spor ayakkabı

Operasyon kapsamında PKK’nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Arama yapılan dernekte ve şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman, mühimmat ve cezaevlerindeki örgüt mensuplarına terör örgütünün talimatlarını iletmek için taban kısımlarında özel bölümler hazırlanarak dikilen çok sayıda spor ayakkabının ele geçirildiği bildirildi.

Yurt genelinde 320 şüpheli

PKK’ya yönelik çeşitli illerde düzenlenen operasyonlarda son 3 gün içinde 320 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin 41’i tutuklandı.