Gündem İstanbul’da geceyi aydınlatan sağanak

İstanbul’da geceyi aydınlatan sağanak

29.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Meteorolojiden yapılan üst üste iki uyarı sonrasında başlayan sağanak yağış megakentte hayatı felç etti. Saatlerce yıldırım düştü, gök gürüldedi. Alt geçitlerde araçlar sular altına kaldı. Bazı evleri de su bastı.

İstanbul’da geceyi aydınlatan sağanak

İstanbul’da araçların üzerine battaniye örterek önlem alınan dolu yağışı ve sağanak yağış dün gerçekleşti. Geceyi gündüze çeviren ve saatlerce süren gök gürültüsü ve şimşekler eşliğinde yağan yağışlar hayatı da felç etti.

Haberin Devamı

Önceki gün ilk yağmur alarmı meteorolojinin “21.40-23.30 arası Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası’nda sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı” uyarısıyla başladı. Bu uyarının ardından İstanbul’da şimşek, gök gürültüsü ve ardından yağan yağmur etkili oldu. Ana arterlerde araç kullananlar dolu korkusundan tünellere ve köprü altlarına sığındı. Ancak dolu yağışı İstanbul’un dışında kalan bazı yerleşim birimlerinde etkili oldu.

Rögarlar tıkandı

Meteoroloji 23.30 ile 01.00 saatleri arası için yeni bir sağanak yağış uyarısında bulundu ve metrekareye 20-40 kilogram yağmur düşeceği bildirildi ve sel uyarısı yapıldı. Şimşek ve gök gürültüleriyle başlayan ikinci yağış tahmin edildiği gibi iki saate yakın sürdü. Bu süre boyunca İstanbul semaları şimşeklerden gündüz gibi aydınlandı.

Haberin Devamı

Sağanak esnasında, kent genelinde rögarların tıkanması ve taşması sonucu bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Yoğun yağış nedeniyle alt geçitlerde oluşan su birikintilerinde mahsur kalan araçlar ise itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

İstanbul’da geceyi aydınlatan sağanak

Ağaçlar yola devrildi

Bakırköy ve Yeşilköy’de rögarların tıkanması sonucu bazı apartmanların bodrum katlarında su baskını meydana geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ve itfaiyeyi arayıp yardım isteyen vatandaşlar, bir yandan da kendi imkanlarıyla kovalarla suları tahliye etti.

Bir binanın alt katında bulunan garajı su basması nedeniyle çok sayıda otomobil zarar gördü. Davutpaşa’da bir alt geçitte oluşan su birikintisi nedeniyle araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Kağıthane’deki Sadabad Polis Merkezi’ni de su bastı. Ataşehir’de dış cephe yapımı için bir binaya kurulan iskeleyi devirdi.

Öte yandan, şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle kentin birçok noktasında ağaçlar yola devrildi. Sarıyer İstinye Ergenekon Sokağı’nda yola devrilen bir ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Yağışın etkili olduğu Kadıköy D-100 karayolu Uzunçayır Köprülü Kavşağı’nda derin su birikintileri oluştu. Bundan dolayı ilerlemekte zorluk çeken araçlar nedeniyle D-100 karayolunda trafik yoğunluğu görüldü. Bazı araçlar, motorlarına su girmesi yüzünden arızalanarak yolda kaldı. - İSTANBUL DHA, AA

Haberin Devamı

Hava trafiği de etkilendi

İstanbul’da etkili olan sağanak ve elektrik yüklü CB (cumulonimbus) bulutları nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı’na iniş yapacak olan uçaklar 30 dakika ile 1 saat arasında hava da tur atamak zorunda kaldı. İniş yapacak 6 uçak ise başka havalimanılarına yönlendirildi.

İzmir ve Marmara sağanağa teslim

İstanbul’da geceyi aydınlatan sağanak

İzmir, Tekirdağ, Balıkesir ve Bursa’da yağış hayatı olumsuz etkiledi. İzmir’de, dün sabah başlayan sağanağa, hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, dükkanların saçaklarına sığındı. Cadde ve bulvarlardaki araç trafiğinde de yoğunluk yaşandı. Yağışın bugün de süreceği, cumartesiden itibaren sıcaklıkların 26 dereceden 32 dereceye çıkacağı bildirildi.

Tekirdağ’da önceki gece etkisini gösteren kuvvetli yağış, bir süre dolu şeklinde devam etti. Yağış nedeniyle caddeler ve bazı ara yollarda yoğun su birikintileri oluştu, bazı bodrum katlara ve dükkanlara su girdi. Yağış nedeniyle Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde zemin kattaki bazı bölümleri su bastı. Hastane personeli, suları paspas yardımıyla boşalttı. Hürriyet Mahallesi’nde de iki binanın çatısı çöktü. İtfaiye evlerde biriken suları boşaltmak için yoğun mesai harcadı. Yarım saatte metrekareye 50.5 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Bursa ve ilçelerinde bir haftadır aralıklarla devam den yağış dün gece dağ ilçeleri olan Orhaneli ve Büyükorhan ilçelerinde doluya dönüştü. -HABER MERKEZİ