Gündem İstanbul’da teröre lanet yürüyüşü

İstanbul’da teröre lanet yürüyüşü

11.12.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırıları protesto edildi. Teröre lanet yürüyüşü düzenleyen sivil toplum kuruluşları olay yerine karanfiller bıraktı.

İstanbul’da teröre lanet yürüyüşü

Beşiktaş’ta dün gece meydana gelen terör saldırıları protesto edildi. Türkiye Demokrasi Platformu İnisiyatifi, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul Ticaret Odası ve KADEM başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu üyesi teröre lanet yürüyüşü düzenledi.

Haberin Devamı

Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 300 kişi buradan terör saldırılarının gerçekleştiği Beşiktaş’a yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları atan kalabalık grup saldırının gerçekleştiği noktaya karanfiller bıraktı. Burada şehitler için dualar edildi.

Burada açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Türkiye ne zaman ilerici hamleler yapsa ne zaman kendi varlığını ortaya koysa, terör örgütleri Türkiye’nin önüne çıkarıldı. Terör örgütleri bir maşadır. Onları kullananların kimler olduğu ortadadır. Bugün bizi yakan terör yarın öbür gün onlara destek verenleri de yakacaktır. Ama Türkiye’nin birliğine beraberliğine bu millet bölünmesine asla müsaade etmeyecektir” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ise yaptığı açıklamada, “Dün gece yaşadığımız bu vahim terör olayından sonra bugün İstanbul’un ayağa kalkması bu milletin bir ve beraber olunca neleri yapabileceğini bize gösteriyor. 38 şehidimiz var ciğerimiz yanıyor. Bu millet 15 Temmuz’u sürdürmek isteyenleri dün gece tekrar tekrar gördü” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da teröre lanet yürüyüşü

TERÖRE KARŞI YÜRÜYÜŞ

Türkiye Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş Eminönü’ndeki İstanbul Ticaret Odası’nın önünde başladı.

''TERÖRÜN KİMDEN GELDİĞİNİN ÖNEMİ YOK''

Türkiye Demokrasi Platformu Başkanı Kezban Hatemi, “Bizim yaşamayı ve yaşatmayı becermemiz lazım. Terörün kimden geldiğinin önemi yok. İnsan hayatlarının dağılmasına müsaade etmemeliyiz” dedi.