Gündem İstanbul Emniyet'i şehit ve gazileri bu bayramda da unutmadı

İstanbul Emniyet'i şehit ve gazileri bu bayramda da unutmadı

06.04.2018 - 21:42 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Emniyet'i şehit ve gazileri bu bayramda da unutmadı. "Polis Haftası" nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenleyip Eyüp Sultan Camisi'nde mevlit okutan emniyet, akşam ise şehit aileleri ile gazi ve yakınları için yemek programı düzenledi.

İstanbul Emniyeti şehit ve gazileri bu bayramda da unutmadı

Her yıl 1-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıldönümü değişik etkinliklerle devam ederken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kutlamaların 6'ıncı gününde şehit ve gazileri de unutmadı. Düzenlenen etkinliklerde, öğlen saatlerinde Edirnekapı Şehitliği'nde tören düzenlendi.Şehit ailelerinin de katıldığı törene İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan da hazır bulundu. Edirnekapı'daki tören sonrasında şehitler için Eyüp Sultan Camisi'nde mevlit okundu.

Haberin Devamı

Gündüz düzenlenen törenlerin ardından akşam da şehit polis aileleri ve gaziler için yemek verildi. Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde (PEKOM) düzenlenen yemeğe İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Nihat Nalbant, Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Birinci Ordu Komutanı Musa Arsever ve çok sayıda yargı mensubu, askeri erkan ve polis müdürü katıldı.

'VİCDANLARİN SİZLADIĞI YERDE POLİS DEVREYE GİRER'

Yemekte yaptığı konuşmada "Polis güvenliğimizin teminatıdır. Vicdanların sızladığı yerde polis devreye girer. Huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda canını ortaya koyarak cesaret ve metanetle görev yapar. Umudunu kaybetmişlerin umudu, sahipsizlerin sahibi ve kimsesizlerin kimsesi olur" diyen Emniyet Müdürü Çalışkan, "Teşkilatımız, vatandaşlarımızın özgürlüğünü kısıtlamadan, güvenliğini sağlamak gayreti içerisinde, onlara hizmeti kutsal bilen ve yaptığı hizmetleri, halkın memnuniyeti esası üzerinde temellendiren bir anlayışla, yüksek bir vazife şuuru içerisinde canla başla çalışmaktadır" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Haberin Devamı

'ŞEHİT YAKINLARI BİZE EMANET'

?ehit yakınlarına hitabında "Şehitlerimizin bize emenet olarak bıraktığı en büyük değerler, vatandır, devlettir, millettir, bayraktır. Ama ayni zamanda onların anneleri, babaları, kardeşleri, eş ve çocukları da bizlere emanetleridir. Biz bu aziz şehitlerimizin emanetleri olan sizlerin daima yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diyen Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bazı çalışmalarını da dile getirdi.

'ECDADA SAYGI'

Mustafa Çalışkan 86 şehit ailesini İstanbul'a davet ederek "Büyük Aile Projesi" kapsamında misafir ettiklerinide ifade ederek, şehit ailelerinin ilçe emmniyet müdürlükleri ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü çalışanları tarafından ziyaret edildiğini belirtti. Çalışmaların Mobil Emniyet Teknolojileri (METE) projesi ile de takip edildiğini söyleyen Çalışkan, 4 bin Çevik Kuvvet personelini "Ecdada saygı" programı kapsamında Çanakkale'ye gönderdiklerini, ayrıca şehitlerin isimlerinin zırhlı araçlara verildiğini belirtti.

Haberin Devamı

PLAKET VERİLDİ

Çalışkan sözlerini "Şehit ailelerine "Hepiniz bize şehitlerimizin emeanetisiniz, başımızın tacısınız. Allah acılarımızdan medet umanlara kandan beslenenlere, ülkemiz üzerinde karanlık planlar yapanlara fırsat vermesin. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın" diyerek bitirdi. Konuşmanın ardından İstanbul Emniyeti'ne hizmet veren Emekli Başkomiser Süleyman Ulusoy ve emekli polis memurları, Osman Budak, Allattin Başak, Bilal Cebeci, Veysel Keleş, Celal Sarıgül, Cumhur Şaşmaz, Mahmut İlbasan, Ibrahim Eşrefoğlu'na Vali Vasip Şahin ve Mustafa Çalışkan tarafından plaket verildi.