Gündem İstanbul Havalimanı’nda ‘Hatay Mutfağı’ tanıtıldı

İstanbul Havalimanı’nda ‘Hatay Mutfağı’ tanıtıldı

28.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Havalimanı’nda, ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında Hatay’a ait lezzetler tanıtıldı.

İstanbul Havalimanı’nda ‘Hatay Mutfağı’ tanıtıldı

Dış hatlar terminalinde gerçekleşen etkinlikte yerli ve yabancı yolculara, Hatay mutfağının öne çıkan lezzetlerinden; zeytin salatası, humus, kısır, mütebbel, fellah köftesi, babagannuş, muhammara, ikram edildi. Havalimanında yeme ve içme hizmeti sunan TUM adlı firmanın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe TUM CEO’su Hüseyin Dönmez, İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’nın CEO’su Kadri Samsunlu ile davetliler katıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Havalimanı’nda ‘Hatay Mutfağı’ tanıtıldı

Tadım etkinliğinde Ortadoğu, Akdeniz ve Anadolu mutfaklarının

birleşimiyle kendine özgü bir karaktere sahip olan Hatay Mutfağının öne çıkan lezzetlerinden; zeytin salatası, humus, kısır, mütebbel, fellah köftesi, babagannuş, muhammara, künefe, hoşaf ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Hüseyin Dönmez, “Hatay mutfağının önemli lezzetlerini dünya yolcularıyla buluşturmanın gururu içindeyiz” diye konuştu. Kadri Samsunlu ise, “İGA İstanbul Havalimanı, tüm dünyadan birçok yolcuya ev sahipliği yapıyor. Burada tattığı lezzeti ülkesinde anlatıyor. Bu bağlamda yolcularımıza Türk mutfağını tanıtan bu organizasyonun önemi büyük. Amacımız mutfağımızın lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak” ifadelerini kullandı.