Gündem İstanbul Ramazan etkinlikleri

İstanbul Ramazan etkinlikleri

17.05.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

Ramazan ayının yaklaşması ile halkımız İstanbul’da gerçekleşecek olan etkinlikleri merak ediyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ramazan ayında gerçekleştireceği etkinliklerin yeri ve zamanı belli oldu. İşte 3 ayların en şenliklisi ramazan ayını İstanbul’da doyasıya yaşayacağınız etkinlikler.

İstanbul Ramazan etkinlikleri

Ramazan ayında gerçekleşecek programlar saat 20.05’te başlayıp Kur’an-ı Kerim tilaveti, tiyatro, orta oyunu ve konserleri kapsamaktadır. Büyükşehir Belediyesi çocukları da düşünüyor, çocuklara özel tiyatro gösterileri ve Hacivat ile Karagöz oyunlarını da iftardan sonra gerçekleştiriyor. Konserlerde yer alacak sanatçılarda ise; Taşkın Savaş Musiki Topluluğu, Yusuf Güney, Yusuf Karagöz, Burak Sezen, Recep Demirkaynak ve Grup Genç bulunuyor.

Haberin Devamı

Ramazan etkinlikleri nerede gerçekleşecek?

Büyükşehir Belediyesi ramazan ayı etkinliklerinin, bu sene ramazan ayının başlangıcı olan 16 Mayıs 2018’ten itibaren İstanbul’un belli yerlerinde yapılacağını söyledi. Etkinliklerin gerçekleştirileceği bu noktalar da Sultanahmet, Yenikapı sahili, Maltepe sahili ve Beylikdüzü olarak duyuruldu.

Sultanahmet’te ramazan ayı etkinlikleri

Sultanahmet Meydanı, tarihi ve manevi dokusu nedeni ile her yıl binlerce insanın toplanıp ramazan ayında birlikte iftar ve sahur yaptığı merkezlerden birisi hâlini almıştır. Bu yıl da yine binlerce insanın akın edeceği Sultanahmet Meydanı’nda İstanbul ile özdeşleşmiş çeşitli markaların toplanacağı bir çarşı kurulması planlanıyor. Kurulacak olan bu çarşıda İstanbul’a ait çeşitli geleneksel lezzetlerin satışa sunulması ile Türk tarihinin ve kültürünün hatırlanması ve ayrıca yabancı turistlere tanıtılması planlanıyor. Ayrıca eski Türk mesleklerine ait ebru, minyatür, çini, kırkyama, iğne oyası, cam boyama gibi standların da açılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Beylikdüzü’nde ramazan ayı etkinlikleri

Beylikdüzü’nde de ramazan ayı hareketli geçecek. İftar öncesi ve teravih namazı sonrasında gerçekleşecek olan tiyatro ve sahne gösterileri, Hacivat ve Karagöz oyunları ile çeşitli konserler Beylikdüzü’nde yaşayanların yüzünü güldürecek.

Maltepe’de ramazan ayı etkinlikleri

Maltepe sahilinde diğer noktalardan farklı olarak iftar ve teravih sonrası tasavvuf müziği dinletisi gerçekleştirilecek ve tiyatro ile çeşitli sahne oyunlarına yer verilecek. Bunlara ek olarak Sultanahmet’teki gibi bir çarşı da Maltepe sahilinde kurulacak. Ayrıca Türk İslam sanatına ait eserlerin ve çini, topaç, ebru gibi sanat dallarına ait eserlerin bulunduğu bir İslami ve Geleneksel Sanatlar Sokağı da bulunacak.

Yenikapı’da ramazan ayı etkinlikleri

Yenikapı’da da Maltepe’de olduğu gibi tasavvuf dinletisi ile çeşitli ürünlerin bulunduğu bir çarşı olacak. Kadın ve erkekler için ayrı ayrı ibadet alanları bulunacak. Bu çadırlarda ortalama 2000 kişilik teravih namazları kılınması bekleniyor. Bunlara ek olarak da ücretsiz WiFi, sağlık odası, iletişim noktası ve bahçe market bulunacak.