Gündem İstanbul’u 37 bin polis koruyacak

İstanbul’u 37 bin polis koruyacak

31.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da bu akşam simitçi, piyangocu, kestaneci, olarak çalışacak güven timleri olumsuz durumlara anında müdahale edecek. Bin 747 noktada 7 bin kamerayla izleme yapılacak

İstanbul’u 37 bin polis koruyacak

İstanbul’da yılbaşı gecesi 37 bin, Taksim çevresinde ise 17 bin polisin görev yapacağı bildirildi. Güven Timleri Şube Müdürü Zafer Baybaba, Taksim Gezi Parkı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Yılbaşı gecesi, 37 bin polisle 24 saat esasına göre görevimizin başında olacağız” dedi. Baybaba, “Ayrıca Özel Harekat Şube Müdürlüğümüze bağlı bin personelle 39 ilçede 100 ayrı noktada birkaç dakikada olay yerine intikal edecek şekilde personelimiz görevinin başında olacak. Yine Deniz Limanı ve Hava Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı araçlarla da görevlerinin başında olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yollar kapatılacak

Baybaba, şöyle devam etti: “Güven Timleri Şube Müdürlüğümüze bağlı personelimizle İstiklal Caddesi’nde 600 personel, il genelinde 1470 personelimizle görev alacağız. İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokaklar saat 15.00 itibarıyla trafik akışına kapatılacak. Saat 19.00 itibarıyla da Taksim Meydanı’na çıkan tüm yollar trafiğe kapatılacak. Ayrıca Beşiktaş ve Kadıköy’de saat 15.00, Şişli’de saat 16.00 itibarıyla yollar trafiğe kapatılacak.” Görev yapacak simitçi, piyangocu, kestaneci, boyacı kılığındaki güven timleri de hazır bulundu. Güven timleri, olumsuzluklara anında müdahale edecek.

‘Tüm insanlığa barış getirsin’

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yeni yılın tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni etti. Şahin, yeni yıl mesajında, 2017 yılını geride bırakırken 2018 yılını taptaze umutlarla karşılamanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Milletin tarihin her döneminde olduğu gibi 2017’de de birlik ve dayanışma içinde tüm güçlüklerin üstesinden geldiğini, güçlü ve istikrarlı bir ülke olmanın yanında, tüm dünyada barışın ve huzurun tesisi için gereken azim ve kararlılığı ortaya koyduğunu vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: “İstanbul’un, 2018 yılında da sosyal, kültürel, ekonomik alanda gelişmesini artırarak aydınlık geleceğe doğru emin adımlarla yürüyüşüne devam edeceğine şüphem yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle 2018 yılına iyiliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının, birlik ve beraberliğin hakim olması dileklerimle yeni yılın İstanbullulara, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum.” İSTANBUL-AA

İstanbul’u 37 bin polis koruyacak

Kangallar göreve hazır

Zafer Baybaba, kangal ve akbaş cinsi köpeklerin yılbaşında göreve hazır olacağını dile getirerek, “6 ay önce 10 kangal, 10 da akbaş cinsi köpeklerimiz asayiş olaylarına müdahale etmek amacıyla devriye köpeği olarak yetiştirilmiş bulunmakta. İhtiyaç duyulduğunda göreve hazır olacak” dedi.

Haberin Devamı

7 bin kamera ile izleme

Yılbaşı gecesi İstanbul’un merkezi noktalarının saniye saniye izleneceğini ifade eden Baybaba, “MOBESE aracımızla ilimiz genelinde bin 747 noktada 6 bin 989 kamerayla izleme yapmış olacağız. Her türlü olumsuzluğa anında müdahale edilecek” şeklinde konuştu.