Gündem ‘İstanbul Üçlemesi’ müzayedede

‘İstanbul Üçlemesi’ müzayedede

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antik A.Ş. Müzayede Evi, Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’ni müzayedeye çıkarmaya hazırlanıyor. Tablo 23 Aralık’taki müzayedeye dek Antik Palace’ta ziyaret edilebilecek

‘İstanbul Üçlemesi’ müzayedede

Antik A.Ş. 23 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’da Antik Palace’da gerçekleştireceği ‘Değerli Tablolar ve Osmanlı Eserleri’ müzayedesiyle koleksiyonculara ilgi çekici eserler sunmaya hazırlanıyor. Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’ adlı başyapıt çalışmasının yer aldığı müzayedede yaklaşık 200 eser satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Müzayede Turgay Artam yönetiminde gerçekleşecek. Artam “Bu değerli tabloların satışa çıkması koleksiyoncular ve özel müzeler için büyük önem taşıyor. Eserleri çok nadir bulunabilen usta sanatçılarımızın tablolarına sahip olabilmek büyük bir ayrıcalık, tüm sanatseverleri bu önemli eserleri görmek için müzayede tarihine kadar Antik Palace’a bekliyoruz” diyor.
298. müzayede Türkiye’de 20. yüzyıl resim sanatının usta sanatçılarının eserleri biraya getiriyor. 1900-2015 arasını kapsayan bir yelpazeyle sanatseverleri buluşturuyor.

Evinin bahçesini betimliyor

Halil Paşa’nın ‘İstanbul Üçlemesi’ eski İstanbul yaşantısını günümüze yansıtan bir eser. Sanatçının evinin bahçesinden betimlediği üç farklı İstanbul yorumunu bir araya getiren triptik eser 1.5 milyon TL açılış fiyatıyla satışa sunuluyor. Klasik Türk resminin ustaları Şevket Dağ, İbrahim Çallı, Hoca Ali Rıza, Nazmi Ziya, Hikmet Onat’ın aralarında bulunduğu birçok usta sanatçı önemli eserleriyle müzayedede yer alırken Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Turan Erol, Ferruh Başağa, Nuri İyem’in aralarında bulunduğu ağdaş sanatın en değerli sanatçılarının çalışmaları da satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Müzayedede Şevket Dağ’ın ‘Boğaziçi’ ve ‘Han’ yapıtları yer alıyor. Müzayedede Çağdaş Türk resminin usta sanatçıları için özel bir bölüm hazırlanmış. Turan Erol’un ‘İstanbul’ konulu görkemli tuval çalışması, Burhan Doğançay’ın ‘Kurdeleler’ serisi ve Erol Akyavaş’ın ‘Kafalar’ konulu eseri, Avni Arbaş ‘Atatürk’, Cevat Dereli’nin çalışmalarıyla Ali Çelebi’nin ‘Ayasofya’ konulu eseri de müzayedede yer alıyor. Bedri Rahmi Eyüboğlu, Adnan Varınca, Cevat Dereli, Alev Ebuzziya, Gülsün Karamustafa, Füreya Koral, Aliye Berger, Neşe Erdok, Kemal Önsoy, Güngör Taner, Şadan Bezeyiş eserleri ayrıca satışa sunuluyor.

Ayrıca antikalar, Osmanlı eserleri, Avrupa porselenleri de 23 Aralık Cumartesi günü Antik Palace’da gerçekleşecek müzayedede satışa sunulacak. Müzayedede yer alan eserler 23 Aralık 2017’ye kadar Antik Palace’ta görülebilir. Süleyman Seba Cad. Talimyeri sok. No:2 Maçka adresinden katalog temin edebilir veya www.artam.com internet sitesinden online kataloglara ulaşabilir, (0212) 236 24 60 numaralı telefondan müzayede hakkında bilgi alabilirsiniz.