Gündem Son dakika! Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

Son dakika! Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

26.01.2022 - 09:47 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Hadımköy ve Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon ve TIR'ların araç sürücülerine çağrıda bulundu. Acilen bölgeden araçların çekilmesi gerektiğini belirten Yerlikaya, 'Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir' dedi. Vali'nin açıklamasının ardından yollarda kalan araçlar çekilerek yol trafiğe açıldı.

Geçtiğimiz günlerde başlayan kar yağışının ardından kapanan Hadımköy bağlantı yolunda, vatandaşlar araçlarını yol kenarlarına bırakarak evlerine gitmişti. Günlerdir açılamayan yolda araçlarını bırakan vatandaşlara ise İstanbul Valiliği'nden araçlarını çekmesi yönünde açıklama yapıldı. Yapılan açıklamanın ardından ise yollarda kalan araçlar valilik talimatı ile çekilerek yol trafiğe açıldı.

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı


ÜÇ GÜN YOL TEMİZLEME ÇALIŞMASI

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde başlayan ve İstanbul trafiğini felç eden kar yağışının ardından yolda kalan vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına bırakarak evlerine gitmişti. Aradan geçen üç günlük sürede yol temizleme çalışmaları yapılsa da yolda bırakılan araçlar nedeniyle Hadımköy Bağlantı yolu trafiğe açılamamıştı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, vatandaşların yolda kalan araçlarını çekmeleri söylendi. Kar yağışının ardından geçen üçüncü günde ise bırakılan araçlar nedeniyle yol trafiğe açılamadı.

YOL KISMEN AÇILDI

Yaşanan durum karşısında tekrar açıklama yapan İstanbul Valiliği, yolda bırakılan araçların çekilmesi yönünde talimatı verdi. Girişlerin polis ekipleri tarafından kapatıldığı yolda başıboş araçlar çekilerek yol temizlenirken, Hadımköy Bağlantı yolu üçüncü günde kısmen trafiğe açıldı.

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı


VALİ YERLİKAYA: ACİLEN ÇEKİLMESİ GEREKİYOR

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Hadımköy Gişeler ve Arnavutköy ile ilgili açıklama gelmişti. Sürücülere çağrıda bulunan Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim, Hadımköy Gişeler ve Arnavutköy arasında park edilmiş kamyon, TIR ve özel araçların sahipleri tarafından ACİLEN ÇEKİLMESİ GEREKMEKTEDİR! Çekilmediği takdirde araçlar görevlilerce çekilecektir."demişti.

HADIMKÖY'DE KAOS

İstanbul'da hayatı felç eden kar yağışı sırasında yolda kalan sürücüler araçlarını oldukları yere park etmişti. Kar yağışı sona erdi ancak yollarda bu kez buzlanma oluştu. Hadımköy'de buzlanma ve yol kenarına park edilmiş araçlar nedeniyle trafik oluştu.

40 SAAT BEKLEYEN VAR

CNN Türk muhabiri Burçak Bozkuş, Hadımköy'de oluşan araç trafiğini olay yerinden anlatmıştı. Bozkuş'un değerlendirmeleri şöyle; Kar yağışının kilit noktalarından biri de Hadımköy'dü. Araçlar saatlerdir burada beklemişti. O bekleyişin devam ettiğini söyleyebiliriz. 40 saat bekleyen biri vardı, bekleyişler hala devam ediyor.

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

Hadımköy istikametinde oluşan trafik yoğunluğu havadan görüntülendi.

Araçları park etmiş durumdalar. Kar da tutmuş durumda. Özellikle araçların güzergahı hala karla dolu. Şu an işe gidiş saati sabah evlerinden işe gitmek için çıkanlar gidemediler. Bu noktada kaldılar. Yol boyunca araçlar da görülüyor. Bir yandan da yürüyerek işe gitmeye çalışanları görüyoruz. Bu yol çift yönlü bir yol aslında. Kapalı olduğu için gidiş-dönüş tek yön haline gelmiş.

Haberin Devamı

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

"BUZUN ÜSTÜNDE YÜRÜYEREK GİTTİK"

Yolda mahsur kalan bir vatandaşla konuşan CNN Türk muhabiri, dün saat 4'te buraya geldim. 4'ten beri buralardayım. Yarım saatlik uykuyla duruyorum.' dedi. Gecenin çok zor geçtiğini söyleyen vatandaş, 'Arabada duramıyorum. Benzinlikte adamlar içeri almıyor. Çalışan insanlarız. Başakşehir'de oturuyorum. Dün 12'de arabayı bıraktım. Eve gittim 3 saatte eve vardım. Otobanda 10 cm. buz vardı. Buzun üstünde yürüyerek gittik. Kimse almadı yollarda. Mecbur kaldık. Belediyeyi aradık. Eleman gönderiyoruz dediler. Ne gelen oldu, ne giden oldu.' ifadelerine yer vermişti.

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

Hadımköy bölgesi saat 13.45 itibarıyla İBB Trafik Yoğunluk Haritası'na böyle yansıdı.

Haberin Devamı

DİYALİZ HASTASINI BATTANİYEYLE TAŞIDILAR

Kar yağışının en çok etkili olduğu yerlerden olan Arnavutköy'de dün yollar kapandı, araçlar trafikte kaldı. Bolluca Mahallesi'nde yaşayan ve diyalize girmesi gereken 62 yaşındaki Osman Yüksel'de kapanan yollar nedeniyle hastaneye gidemedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ambulans ve polisler de gelemedi. Yakınları da son çare olarak hastaneye gidemeyen Yüksel'i battaniyeye sararak taşıdı. Yüksel, yaklaşık olarak 5 kilometre boyunca battaniyeye sarılı olarak taşındı. Yüksel, yaklaşık 4 saat sonra diyaliz merkezine ulaştı.

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

"HİÇBİR YETKİLİ YARDIM ÇAĞRIMIZA KULAK VERMEDİ"

Osman Yüksel'in oğlu Muhsin Yüksel, "Babamın dün saat 15.00'da diyalize girmesi gerekiyordu. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle kendisini diyaliz merkezine götüremedik. Babamın durumu ağırlaşmaya başlayınca ambulans ve polis ekiplerine haber verdik. Kapanan yollardan dolayı hiçbir yetkili yardım çağrımıza cevap veremedi. Çareyi kendi imkanlarımızla battaniyeye sararak babamızı diyaliz merkezine götürmeye karar verdik. Yaklaşık 5-6 kilometrelik yolu vatandaşlarımızın da yardımıyla yürüyerek geldik" dedi.

Haberin Devamı

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

"TAMAM DOĞAL AFET AMA YOLLARDA HİÇBİR ÇALIŞMA YOK"

Muhsin Yüksel yaşananların doğal afet olduğunu ancak dünden beri yollarda hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirtirken diyaliz merkezinde de mahsur kalan hastaların olduğunu da söyledi. Taylan ERGÜN / İSTANBUL, (DHA)

 

OTOGARDA SON DURUM

Olumsuz hava koşulları nedeniyle otogarlarda çıkış yasağı uygulanmıştı. Saat 09.00'da o yasaklar da sona erdi. Peki otogarlarda son durum ne? CNN Türk muhabiri Dilay Dilaver otogardan bildirdi...

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

İstanbul yaklaşık 3-4 gündür yoğun kar yağışı etkisi altında. Tabi bu da İstanbul'da hayatı olumsuz olarak etkiledi. Ve bununla ilgili bazı önlemler ve tedbirler alındı. Bunlardan bir tanesi de otobüsünlerin seferleri durduruldu. Bu bir tedbirdi. Bugün saat 09.00 itibarıyla otobüsler seferlerine başladı. Kar yağışının çok yoğun olduğu vatandaşlar mahsur kaldılar. 15 dakikalık yol 15 saate çıktığı için otogardan çıkış yapan otobüsler otogara dönmekte de zorlandılar. Ve o gün burada yolculuk yapmak için bekleyenler yazahanelerde, bankların üstünde uyudular. O gün İstanbul'da trafik tamamen felç olmuştu. 2 gün boyunca otobüslerin otogarlara girişleri ve çıkışları yasaklanmıştı. Ve bugün saat 09.00 itibarıyla artık otobüsler de tekrardan yolculuklarına başladılar.

KAR, PERŞEMBE GÜNÜ TERK EDECEK

Çarşamba ve perşembe günü yağışların aralıklarla devam edeceğini söyleyen Şen, Perşembe günü öğleden sonra yağışların İstanbul'u terk edeceğini söyledi.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olmasa da kar yağışı görülecek. Karadeniz iç ve doğu Anadolu’da çığ tehlikesi devam ediyor. Bugün Orta ve doğu Akdeniz bölgesinin kıyı kesimlerinde KKY iç kesimlerinde KAR yağışı yoğun görünüyor. "şeklinde açıklama yaptı.

Son dakika Hadımköy yolu araçların çekilmesiyle trafiğe açıldı

Yazarlar