Gündem İstanbul yağmurla serinleyecek

İstanbul yağmurla serinleyecek

01.09.2010 - 02:06 | Son Güncellenme:

Eylül ayıyla birlikte aşırı sıcaklar yerini yağışlı havaya bırakıyor. İstanbul’un hava şartlarında hızlı değişim olacak

İstanbul yağmurla serinleyecek

Rüzgarın kuvvetli karayele dönmesiyle kent, dün geceden itibaren sağanak yağış ve Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisi altına girdi. Bugün sıcaklık 22 dereceye inecek, yağmur gün boyu kısa aralar vererek etkili olacak. Yağışın öğleden sonra Avcılar, Bakırköy, Silivri ve Maslak’tan itibaren kuvvetlenmesi bekleniyor. Akşama doğru Anadolu yakasında da yağmurun kuvveti artacak. Perşembe günü hava açacak, sıcaklık 25 derece olacak. Cuma günü sıcaklık 27 dereceye çıkacak, hava parçalı bulutlu olacak.
Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar bugünden itibaren Marmara ve Ege bölgeleri başta olmak üzere yurt genelinde 8-10 derece düşecek. Sıcaklık düşüşü beraberinde yağışı da getirecek.
Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yaptığı açıklamada, söz konusu azalmayla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini, bazı bölgelerde ise birkaç derece mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti. Çağlar, bugün başta olmak üzere Marmara ile Ege bölgelerinde ve batı Akdeniz’de sıcaklık düşüşlerinin kendini hissettireceğini kaydetti.

Son iki gün hava açık
Ramazan Bayramı’nın ilk iki günü ile arife günü Karadeniz’de lokal sağanak yağış geçişleri beklendiğini anlatan Çağlar, yurdun geri kalan kesimlerinde ise yağışsız, az bulutlu ve açık günlerin yaşanacağını belirtti. Mehmet Çağlar, sıcaklıkların da mevsim normalleri civarında olacağını kaydetti.