Gündem İstanbul yine sokaktaydı!

İstanbul yine sokaktaydı!

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimine yönelik halkın tepkisi devam etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan vatandaşlar çimlerin üzerinde uyudu. ‘Demokrasi nöbeti’ne sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi

İstanbul yine sokaktaydı

FETÖ/PDY’nin darbe girişimine yönelik halkın tepkisi dün de sürdü. İstanbul’un neredeyse tüm semtlerindeki meydanlar ve caddeler Türk bayraklarıyla yürüyüş yapan vatandaşlarla doluydu. İl ve ilçelerdeki meydanlarda sabaha kadar
süren ‘demokrasi nöbeti’ne çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Çim üstünde uyudular
Darbe girişimini protesto eden bazı vatandaşlar, Taksim Meydanı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde sabahladı. Katılımcıların okuduğu İstiklal Marşı’na yoldan geçen vatandaşlar da eşlik etti. Taksim Meydanı’ndaki vatandaşlardan bazıları, ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet anıtı çevresinde ve çimlerin üzerinde uyudu. Meydanda güvenlik amacıyla 2 TOMA beklerken, bir askeri aracın üzerinde ise polis nöbet tuttu. Darbe girişimi kapsamında Cumartesi gecesi Taksim Meydanı’na getirilen tank da, dün iş makinesiyle bölgeden çekildi. Manevra kabiliyeti bulunmayan tankın çekilmesi sırasında polis ve belediye ekipleri zor anlar yaşadı.
‘Teşekkür ediyorum’
Meydandaki nöbete katılanlar Atatürk Kültür Merkezi binasına Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini astı. Fatih sakinlerinin Fatih Camii’nde kıldığı şükür namazına, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.
Eyüp Sultan Camisi önünde de darbe kalkışmasına tepkilerini göstermek için toplanan vatandaşlar vardı. Buradaki kalabalığa hitap eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, “Kahpece düzenlenmiş bu darbenin önüne bu aziz milletin geçtiğini düşünüyorum. O yüzden aziz milletimize yüzlerce binlerce teşekkür ediyorum” diye konuştu.