Gündem İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Tarih belli mi?

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Tarih belli mi?

06.01.2020 - 10:07 | Son Güncellenme:

Kara kış etkisini göstermeye başladı. Trakya, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısı kara teslim... Bazı illerde okullar tatil edilirken İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusunu yöneltiyor. İşte son gelişmeler...

İstanbula kar ne zaman yağacak Tarih belli mi

 

Kış mevsiminin ilk ayı olan aralıkta hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Ocak ayı ise beraberinde kar ve yağmur getirdi. Yurdun büyük bölümünde kar etkili olmaya başladı. İstanbul'da ise yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken henüz İstanbul karla tanışmış değil. Bu nedenle milyonlarca İstanbullu kar yağışının ne zaman etkili olacağını sorguluyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Uydu görüntülerine göre İstanbul'da 10 gün boyunca herhangi bir kar yağışı görünmüyor. Fakat cuma gününe kadar aralıksız yağmur etkili olacak.

SAĞANAK YAĞIŞA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'da görülecek olan sağanak yağışların, İstanbul il geneli ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde (Bandırma, Marmara, Erdek, Manyas, Gönen) Salı (07.01.2020) günü gece saatlerine kadar kuvvetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİNDE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan kuvvetli rüzgarın, Kocaeli, Yalova, İstanbul'un Anadolu Yakası, Edirne, Balıkesir ve İzmir çevrelerinde fırtına (60-80 km/sa), İstanbul'un Avrupa Yakası, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile Edirne'nin güney, Balıkesir'in kuzey ve İzmir'in batı (Çeşme ve Karaburun) ilçelerinde kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.