Gündem İstanbul'da 3 ilçede operasyon!

İstanbul'da 3 ilçede operasyon!

03.05.2019 - 11:35 | Son Güncellenme:

İstanbul'da zehir tacirlerine yönelik olarak düzenlenen 2 ayrı operasyonda toplam piyasa değeri 34 milyon lira tutarında 1 ton Skunk (Hibrit esrar) ile 550 bin adet Ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildi.

İstanbulda 3 ilçede operasyon

Arnavutluk'tan getirilerek yurda sokulan 1 ton Skunk'u Eyüpsultan'da bir hurda deposunda hayvan yemleri arasında bulan polis, Hollanda'dan getirilen 500 bin adet Ecstasy hapı ise Bakırköy ve Küçükçekmece'de ev görünümündeki uyuşturucu deposunda ele geçirdi. 2'si yabancı uyruklu 7 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili polisin çalışması devam ediyor.

Haberin Devamı

Aldıkları istihbarat ve yaptıkları alan çalışmalarında, İstanbul'da sokak satıcılarına dağıtılmak üzere Hollanda'dan getirilen yüklü miktarda uyuşturucu hapın İstanbul'da depolandığı bilgisine ulaşan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takip çalışmaların ardından uyuşturucu hapların Bakırköy ve Küçükçekmece'de bir uyuşturucu şebekesi tarafından depo olarak kullanılan 2 ayrı evde saklandığını tespit etti. Tespitin ardından uyuşturucu hapların sahibi olarak 3 ayrı şahısı da belirleyen polis ekipleri, uyuşturucu hapların bulunduğu 2 ayrı depo ile uyuşturucunun sahipleri olarak tespit edilen 3 şüpheli şahısın adreslerine 20 Nisan günü operasyonlar düzenledi.Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu deposuna çevrilen 2 ayrı evde 550 bin adet Ecstasy hap bulan ekipler, hapların sahibi olarak uyuşturucudan sabıkalı E.H.(43), G.A (34) ile S.G (32) isimli şahısları adreslerinde yakalayarak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Zehir şebekelerine yönelik çalışmalarını sürdüren narkotik ekipler, bu operasyondan kısa bir süre sonra ise uluslararası bir şebekenin 2 Arnavut kuryesi tarafından Arnavutluk'tan getirilerek yurda sokulan yüklü miktarda Skunk uyuşturucunun yine İstanbul'da bir adreste depolandığı istihbaratıyla başlattığı çalışmalarda, istihbarat bilgisinde yer alan yüklü miktardaki Skunk uyuşturucunun Eyüpsultan ilçesinde hurdalık bir alanda bulunan bir depoya indirilerek saklandığını tespit etti. Tespitin ardından 29 Nisan günü depoya baskın düzenleyen ekipler 100 çuval hayvan yemi içerisine saklanmış 1 ton uyuşturucuya ulaştı. Uyuşturucunun sahibi olarak belirlenen uluslararası şebekenin Türkiye ayağında bulunan ve uyuşturucu ticaretinden sabıklı olan M.E (39) ve S.S.Ç.(37) ile şebekenin kuryesi olup uyuşturucuyu Türkiye'ye soktuğu belirlenen Arnavut uyruklu 34 yaşındaki S.D. ile 25 yaşındaki S.A.yı soruşturma kapsamında adreslerine yaptığı baskınla yakalayıp gözaltına alan polisin her iki operasyonda ele geçirdiği uyuşturucunun 34 Milyon lira değerinde olduğu öğrenildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 2 si yabancı uyruklu 7 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken ele geçen uyuşturucu ise imha edilmek üzere adli emanet deposunda gönderildi.