Gündem İstanbul'da bugün yağmur yağışı var mı? İstanbul hava durumu

İstanbul'da bugün yağmur yağışı var mı? İstanbul hava durumu

10.01.2019 - 23:04 | Son Güncellenme:

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, yağış var mı?Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 11 Ocak Cuma gününe ilişkin İstanbul hava durumunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbulda bugün yağmur yağışı var mı İstanbul hava durumu

Milyonlarca İstanbullu vatandaşımızın merak ettiği 11 Ocak Cuma İstanbul hava durumu yayınlandı. Peki bugün İstanbul'da hava nasıl olacak ve yağmur ya da kar yağacak mı?

11 OCAK İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların istanbul, Yalova, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normalleri ve yer yer 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Sabah saatlerine kadar Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların bugün gece saatlerine kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın batı kesimlerinde, gece saatlerinden itibaren ise İstanbul, Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Güney ve Güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ( hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmesi gibi ) vatandaşlarımızın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı