Gündem İstanbul’da hangi ilçelerde denize girilebilir? Riva kirli Silivri temiz

İstanbul’da hangi ilçelerde denize girilebilir? Riva kirli Silivri temiz

30.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul’da günübirlik tatil imkânı sunan plajlarda yaz sezonu başladı. Sarıyer’de çoğu plajda deniz suyu yüzmek için uygun değil. Kısırkaya, Gümüşdere, Demirciköy Dalya, Beykoz ve Riva’da deniz suyu temiz çıkmadı. En temiz deniz suyuna sahip bölgeler ise Silivri, Arnavutköy ve Çatalca’da.

İstanbul’da hangi ilçelerde denize girilebilir Riva kirli Silivri temiz

GÜLDEN ÇOKTAN- İstanbul’daki plajlar tatile gidemeyenlere günübirlik tatil imkânı sunuyor. Kadıköy, Adalar, Beykoz ve Şile olmak üzere Anadolu Yakası’nda birçok plaj bulunuyor. Peki İstanbul’un denizi yüzmek için uygun mu? Bunu, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü’nün Yüzme Suyu Takip Sistemi’nden öğrenmek mümkün. Milliyet olarak sizin için İstanbul’da denize girilebilecek bölgeleri tespit etti.

Haberin Devamı

Kadıköy, Adalar ‘iyi’

Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü’nün yaptığı deniz suyu analizlerine göre, Kadıköy ve Adalar’da deniz suyunun “iyi” sınıfında yer aldığı ve yüzmek için uygun olduğu belirtildi. Halk Sağlığı Yüzme Genel Müdürlüğü’nün 15 gün aralıkla yayınladığı deniz suyu analiz sonuçlarına göre İstanbul’un en temiz deniz suyuna sahip yerleri Silivri, Arnavutköy ve Çatalca’da.

Silivri’deki uygun yerler

Silivri’de ise su temizliği mükemmel olan plajlar ise şöyle: - Çanta Albayraklar-Kınalı mevki önü

*Uyumkent sitesi önü

*Semizkum Basınkent 4 site önü

*Semizkum çadır ve kamp yeri

*Altınorak sitesi önü, Silivri kumluk mevkii

Adalar’a gidecekseniz...

İstanbul’da temiz deniz suyuna sahip ilçelerin başında Adalar geliyor. Burgazada ve Sedef Adası’nda denizi yüzmek için mükemmel plajlar bulunuyor. Sekiz plajı olan Büyükada’da da analiz sonuçlarına göre yüzmek için mükemmel deniz suyuna sahip olan plajlar şunlar:

Haberin Devamı

*Kayıkhane Blue Beach

*Nakibey Plajı

*Büyükada su sporları kulübü önü

*Aya Nikola Halk Plajı

*Yörükalı plajı önü

*Prenses Koyu palajları

*Heybeliada Su Sporları Kulübü Önü

*Asaf Beach

*Sadıkbey plajı önü

*Ada Beach Club önü

Kadıköy’de ‘girilebilir’

Kadıköy’de vatandaşlar denize girmek için Suadiye Plajı’nı, Caddebostan Plajı Irmak Okulları Arkası, Caddebostan Plajı Büyük Kulüp arkasını tercih edebilir. Bu plajların analiz sonuçları “iyi” sınıfında yer alıyor. Toplamda toplam 950 metre uzunluğa sahip bu plajlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi Beltur tarafından işletiliyor. Caddebostan 2 ve 3 plajları ücretsiz. Caddebostan 1 plajı ise ücretli. Yetişkinler için 40 TL. Öğrencilere indirimli plaja İstanbulkart ile giriş yapılabiliyor.

Menekşe yine ‘zayıf’

Üç plaja sahip Küçükçekmece’de deniz suyu bu yıl da sınıfta kaldı. Deniz suyu analiz sonuçlarına göre zayıf. Menekşe plajı sahil parkı önü, Menekşe plajı cankurtaran kulesi önü, Menekşe plajı iskele önünde deniz suyu kalitesi kötü olarak ölçüldü.

Büyükçekmece’de 5 plaj

Denize girmek için suyu en uygun olan ilçelerden biri de Büyükçekmece. Beş plajında deniz suyu analiz sonuçları iyi. Geçen yıla göre deniz suyunun kirlendiği belirtilen Büyükçekmece’de girilebilecek plajlar şöyle:

Haberin Devamı

*Mimarsinan sahili yeterli

*Büyükçekmece halk plajı iyi

*Büyükçekmece çocuk sahili yeterli

*Albatros sahili iyi

*Gürpınar sahili mükemmel.

İstanbul’da hangi ilçelerde denize girilebilir Riva kirli Silivri temiz

Kokuya aldırmadan denize girdiler

Bakırköy’de vatandaşlar için girilebilecek plaj ise Yeşilköy Polis merkezi önü olurken, Yeşilköy International Hospital önü bu yıl yeniden sınıfta kalarak girilmeyecek plajlar arasında yer aldı. Ancak hastane önündeki plaj dün denize girenlerle doluydu. Yüzey kirliliğinin yanı sıra kötü kokuya karşın, denize girenler kirliliğe aldırış etmedi. Beylikdüzü’nde bulunan vatandaşlar için Gürpınar sahili halk plajı uygunken WEST İstanbul Marine Plajı su analiz sonuçları ise yeterli çıktı.

Sarıyer’e dikkat

Sarıyer’de bulunan plajların çoğu yüzmek için uygun değil. Kısırkaya Plajı, Gümüşdere plajı, Demirciköy Dalya plajlarının suları kötü. Tarabya plajı, Demirciköy Uzunya plajları yüzmek için en uygun plajlar. Anadolu Yakası sakinlerinin tercih ettiği Beykoz plajları için de durum pek iç açıcı değil. Beykoz’un en çok ziyaretçi ağırlayan plajı Riva plajı, testi geçemedi. Beykoz’da girilebilecek plajlar şöyle: Poyraz Plajı, Elmasburnu plajı.

Haberin Devamı

En temiz deniz Şile’de

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na göre İstanbul’da biri mavi bayraklı plaj olmak üzere, 90 adet denize girilebilir alan bulunuyor. Mavi bayraklı plaj ise Şile’de yer alıyor. Şile’deki deniz ve plaj zemini ise çoğunlukla kum. Deniz suyu analizine göre, deniz suyu “iyi” sınıfında ve yüzmek için uygun olan plajlar şunlar:

*Sahilköy Plajı

*Ayazma Plajı 2

*Ala Kadınlar Plajı

*Merkep Adası Plajı 1

*Uzunkum Plajı.

Deniz suyu mükemmel

İstanbul’da gönül rahatlığı ile denize girilebilecek ilçeler arasında Arnavutköy ve Çatalca’da yer alıyor. Arnavutköy’de denize girmek isteyen vatandaşlar, Durusu Karaburun arka deniz, Yeniköy sahili otel önü plajını Çatalça’da serinlemek isteyen vatandaşlar ise Karacaköy ormanlı plajı, Karacaköy Evicik plajı, Karacaköy Çobankule plajı, Karacaköy Yalıköy plajlarını tercih edebilir.