Gündem İstanbul'da mezarlıkta tecavüz dehşeti! Çığlıklarına koştular

İstanbul'da mezarlıkta tecavüz dehşeti! Çığlıklarına koştular

20.11.2019 - 10:18 | Son Güncellenme:

İstanbul Şişli'de bulanan Feriköy Mezarlığı'ndan kadın çığlıkları duyanlar, yolun kenarında bulunan tabelaların altında çırılçıplak bir kadınla karşılaştı. Kendisine tecavüz edilmek istendiğini söyleyen kadın, polis ekipleri tarafından ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. İstanbul Şişli'de tecavüzden kaçtığını iddia eden ve çıplak olarak bulunan kadınla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Karakol'da ifadesi alınan ve ifadesinde “Uyuşturucu almak için aracına bindiğim kişinin saldırısına uğradım bana tecavüze etmeye kalkıştı” diyen İ.D.isimli kadının suçladığı İkram K.’isimli adam “Hayat kadını olduğunu düşünerek aracıma aldım. 150 liraya anlaştık. Paramı çaldı” dediği öğrenildi. İki tarafında şikayetçi olduğu olayda, mağdur olarak işlem yapılan kadın ve adamın suç dosyalarının kabarık olduğu öğrenildi.

İstanbulda mezarlıkta tecavüz dehşeti Çığlıklarına koştular

Sabaha karşı 05.00 sıralarında Şişli Feriköy Mezarlığı yolu Hasret Caddesi’nde bulunan bir benzin istasyonunda çalışanlar, bir kadının “imdat” diyerek yardım istediğini duydu. Bunun üzerine sesin geldiği yöne yönelen çalışanlar, bir bilbordun altında çıplak halde bir kadını buldu. Çalışanlar, kıyafet getirdikleri kadını istasyondaki markete götürüp plise haber verirken, tecavüz girişiminden kaçtığını söyleyen kadın emniyete gitmek istemedi.İstasyon çalışanlarına taksiyle evine dönmek istediğini söyleyen 32 yaşındaki kadın olay yerine çağrılan polisler tarafından alınarak karakola götürüldü.

Haberin Devamı

"BANA TECAVÜZ EDECEKTİ"

Emniyette ifadesi alınan 32 yaşındaki İ.D. isimli kadın verdiği  ifade de “Ben arada uyuşturucu madde kullanırım. Bu maddeyi Beyoğlu Tarlabaşı’nda bilmediğim kişilerden alırım. Bugün saat 04.00 sıralarından bir kulüpten çıkarak, Tarlabaşı’na gidip kokain almaya çalıştım. Daha sonra uyuşturucu almak istediğim şahısla birlikte araca bindim. Dolapdere’ye geldiğimizde araçtan inmek istedim. Bana “Burada polis var” diyerek inmeme izin vermedi. Daha sonra, Feriköy Mezarlığı’na yakın bir yerde aracı durdurdu. Bana, ‘Sana 300 lira vereceğim, sabaha kadar benimle olacaksın’ dedi. Ancak reddedince beni darp etti. Sonra araç kapılarını açarak dışarı çıkarak taş kokain kullandı. Bir fırsat bularak kaçmaya çalıştım daha sonra bunu fark ederek yanıma geldi. Beni darp etti. Üstümü soydu. Pantolonumu çıkarmaya çalışırken bir fırsatını bularak kaçtım” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

"PARAMI ÇALDI "

Tecavüz girişiminde bulunan kişinin İ.Ç. isimli şahıs olduğunu ve kendisinden şikayetçi olduğunu ifade eden İ.D isimli kadının şikayetçi olduğu sırada saat 04.30 da, Şişli’de bir başka polis karakoluna giden 37 yaşındaki İ.Ç. ise bir  kendisinden şikayetçi olarak ifade everdi. Parasını çalan bir kadından şikayetçi olmak istediğini söyleyerek ifade veren İ.Ç.’nin “ Tarlabaşı’nda aracımla beklerken yanıma yaklaşan bir kadın, burada kalıcı mısın? dedi. Hayat kadını olduğunu düşünerek, sohbet ettim. Sonra 1 saat cinsel birliktelik karşılığında 150 liraya anlaştık. Ben 100 lira verdim. Kalan kısmını sonra vereceğimi söyledim. Feriköy Mezarlığa aracımı park ettim. Üzerini çıkardı. Bir ara elini cebime attığını fark ettim. Cebimden para aldığını görünce engel olmak istedim. Araçtan inerek kaçmaya başladı. Peşine düştüm, daha sonra karşı yola geçince, Piyalepaşa’da polis ekiplerine giderek, paramı çalan kadından şikayetçi oldum. Kimseye tecavüz girişiminde bulunmadım” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

"AİLESİNDEN KORKUYORDU"

Kadını olay yerinde bularak, kıyafet getiren ve yardım eden akaryakıt istasyonu çalışanları ise ifadelerinde  “Biz çığlık seslerini duyarak yardım ettik. Polis çağırmamızı istemedi. Ailesinden korktuğunu söyledi. Yolun karşısına geçtiği sırada polis geldi” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  "20.11.2019 tarihi saat 05.25 sıralarında İlimiz Şişli ilçesi Feriköy Mahallesi Hasret Caddesinde İ.Ü. (36) isimli şahsın cinsel saldırıya uğramış olabileceği bilgisi edinilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında; Bahse konu adrese görevlilerimizce ivedilikle geçilmiş, olayın İ.Ü. ve İ.Ç. (36) isimli şahıslar arasında yaşandığı, İ.Ü' Piyalepaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna giderek, burada bulunan istasyon çalışanlarına, kuzeni tarafından tanıştırıldığı biri tarafından kendisine tecavüz edilmeye çalışıldığını belirterek, polise haber verilmemesini ve kendisine bir taksi çağırmalarını istemiştir. İstasyon çalışanları tarafından polise haber verilmiş İ.Ü olay yerinden taksi ile ayrılmak üzereyken muhafaza altına alınmıştır. Şüpheli İ.Ç ise İ.Ü ile saati 150 TL'ye  fuhuş için anlaştığını ancak kadının parasını alarak kaçtığı gerekçesiyle Piyalepaşa Caddesi üzerinde gördüğü polis ekiplerine şikayette bulunmuştur." denildi. 

Haberin Devamı

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Olayla ilgili şüphelilerin geçmiş suç kayıtlarına bakan polis, İ.D. isimli kadının uyuşturucu kullanmak ve satmaktan 5, kasten yaralamadan 8, araçtan hırsızlıktan 2, yanlışlıkla yaralamadan 1 , mala zarar vermekten, tehditten 3, hakaretten 1, aile hukukundan kaynaklanan hükümlülüğünü yerine getirmemekten 2 kaydı olduğunu görürken, İ.Ç.’nin ise, uyuşturucu kullanmaktan 3, yağmadan 1, kasten yaralamadan 1, görevi yaptırmamaktan 1, mala zarar vermekten 1 , hakaretten 1, parada sahtecilikten 1, iş yerinden hırsızlıktan 1 kaydı olduğunu gördü.

ERKEK ADLİYEYE, KADIN EVİNE

Şikayet ve ifadeler sonrası ilçe ekiplerince gözaltına alınan İ.Ç. polis ekiplerince adliyeye sevk edildiği, tecavüzden kaçtığını söyleyen ancak İ.Ç. tarafından hırsızlıkla suçlanan  İ.D. isimli kadının ise, adliyeye gitmesi gerektiği tebliğ edilip sağlık kontrolünün ardından evine gönderildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

TUTUKLAMA İSTEMİ

Şişli Feriköy mezarlığında İ.Ü. adlı kadına tecavüz girişiminde bulunduğu öne sürülen İ.Ç. tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.