Gündem İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

09.03.2011 - 17:12 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte devam eden kar yağışından dolayı ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine yönelik beklentilere ilişkin, "İhtiyaç hissedersek bir tedbir alırız ama şu an İstanbul’da böyle bir ihtiyaç görülmüyor" dedi.

İstanbulda okullar tatil edilecek mi

Vali Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) incelemelerde bulundu.

Mutlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İstanbul’da tatil beklentisi içerisinde olan öğrencilerin olabileceğini belirterek, zorunlu olmadığı müddetçe eğitim ve öğretim hayatında herhangi bir kesinti yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Bu nedenle pazartesi gününden itibaren etkili olan kar yağışıyla ilgili birimlerin sürekli bir takip içerisinde olduğunu aktaran Mutlu, "Herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermeyelim, eğitim ve öğretimi aksatmadan bu işi iyi götürelim diye şu ana kadar böyle bir tatil ihtiyacı hissetmedik" dedi.

Mutlu, zaman zaman kar yağışının yoğunlaştığını ve okulların tatil edilmesinde fayda olabileceğini düşündükleri anların olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Gerek AKOM’dan, gerekse vilayetteki merkezimiz ve bütün birimlerden aldığımız bilgiler çerçevesinde şu ana kadar okullarımızı tatil etmemizi gerektirecek herhangi bir gelişme olmadı. İstanbul’da bütün ana arterler, bütün sokaklar açık. Toplu ulaşım ve özel ulaşım vasıtaları rahatlıkla ulaşım ihtiyaçlarını gideriyor. Bu nedenle İstanbul’da ulaşımla ilgili bir problem gözükmüyor. Çocuklarımızın da eğitim ve öğretimlerini aksatmaksızın sürdürebilmeleri için durumu ciddiyetle izliyoruz. Meteorolojiden aldığımız bilgiler kar yağışının yarın da zaman zaman etkili olmak suretiyle devam edeceğini gösteriyor. İhtiyaç hissedersek bir tedbir alırız ama şu an İstanbul’da böyle bir ihtiyaç görülmüyor. İstanbul’da şu an böyle bir ihtiyaç yok." Özürlü vatandaşları da düşündüklerini belirten Mutlu, herhangi bir sıkıntıya maruz kalmadan mesailerini, eğitimlerini sürdürmelerini istediklerini vurguladı.

Mutlu, olası bir probleme karşı tedbirlerini aldıklarını belirterek, böyle bir durumda kamuoyuna hızlı bir şekilde açıklama yapacaklarını kaydetti.

-AKOM’DAKİ ÇALIŞMALAR-

Haberin Devamı

Vali Mutlu, AKOM’da görev yapan çalışanların 24 saat esasına dayalı pazar gününden itibaren olası olumsuzluklara karşı çalıştıklarını vurgulayarak, AKOM’da 17 birimin görev başında olduğunu aktardı.

Kar mesaisi nedeniyle görev yapan çalışanlara teşekkür etmek ve çalışmaları yerinde incelemek için AKOM’a geldiğini ifade eden Mutlu, yürütülen çalışmaların koordineli ve hassas bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Mutlu, "Aldığım bilgiler çerçevesinde İstanbul’da tatlı bir kar yağışı var. Ümit ediyorum ki herkesin yuvası sıcaktır. Kışın keyfini çıkaracak bir tablo içerisinde bu hava şartlarını geçireceğiz diye düşünüyorum" diye konuştu.

Okulların tatil olmasıyla ilgili sürekli bir değerlendirme içerisinde olduklarını aktaran Mutlu, "Gece saatlerinde çok yoğun bir kar yağışı olur da ve bunu sabah erken saatlerde mesaiye gidecek olan özürlü, hamile vatandaşlar ile çocuklarımızla ilgili olarak ivedilikle açıklamamız gerekir diye sabah saat 06.00’da dahi bilgi alıyorum. Görünen o ki bir kar tatili müjdesi gözükmüyor" dedi.

Mutlu, bir gazetecinin özürlü ve hamile vatandaşların mesailerinden erken ayrılmalarına ilişkin bir uygulama olup olmayacağını sorması üzerine, İstanbul’u kameralarla izlediklerini, kar yağışının zaman zaman yoğunlaştığını, ancak ulaşımla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayarak, ihtiyaç duyulması durumunda böyle bir uygulamaya gidilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DAN KAR MANZARALARI:

Yazarlar