10.07.2020 - 14:40 | Son Güncellenme:
Ferit ZENGİN
İstanbul Ümraniye de ellerindeki sahte tabloyu bir milyon 500 bin dolara satmaya çalışan 2 dolandırıcı polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Tabloyu satmaya çalıştıkları şahısların ihbarıyla yakalanan dolandırıcıların ellerindeki tablonun Paris Louvre Müzesinde sergilenen “Şeytanla savaşan Mikail” tablosunun sahtesi olduğu tespit edildi.
Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 1 Temmuz Çarşamba günü kendilerine gelen ihbarla harekete geçti. “İki kişi ellerindeki sahte tabloyu satmaya çalışıyor” denilen ve kullandıkları aracın plakası verilen ihbarla takibe alınan 2 dolandırıcının içerisinde bulunduğu otomobil Ümraniye’de durdurulup arandı. Yapılan aramada araç içerisinde yağlı boya çalışmaya ulaşan ekipler araçta bulunan 53 yaşındaki Turan D ve 39 yaşındaki Salih D. isimli şahısları gözaltına alıp tabloyla birlikte emniyete götürdü.
El konan tabloyu incelettikleri uzmanlardan tablonun yüksek Rönesans dönemi İtalyan ressam ve mimarı Rafaelle Sanzio de Urbino tarafından 1518 yılında yapılan ve Paris Louvre müzesinde sergilenen “Şeytanla savaşan Mikail” tablosunun imitasyonu olduğu raporunu alan polis, 2 şahısa dolandırıcılıktan işlem yapıp adliyeye sevk etti.
Yapılan çalışmalarda, taklit ve sahte tabloyu sıradan bir ressama yaptırarak 1 milyon 500 bin dolara orijinalmiş gibi satmaya çalışan 2 şahıs sevk edildiği adliyeden serbest bırakıldı. Polisin şahısların geriye dönük dolandırıcılık olayları üzerindeki inceleme ve araştırması sürüyor.