Gündem İstanbul'da suikast iddiası! 5 şüpheli yakalandı

İstanbul'da suikast iddiası! 5 şüpheli yakalandı

23.06.2022 - 12:27 | Son Güncellenme:

Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına suikast hazırlığı yaptıkları öne sürülen İran uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı ev ve otellerde yapılan aramalarda çok sayıda belge, dijital materyal ve 2 susturucu, 2 tabanca ele geçirildi. Öte yandan suikast timinin hedefinde kimin olduğu da ortaya çıktı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, 13 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada İstanbul'da bulunan İsrail vatandaşlarına 'Derhal ülkeden ayrılın' diyerek uyarısında bulundu.

ADIM ADIM TAKİP

Haberin Devamı

Lapid'in açıklamalarının ardından, İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri çalışma başlattı. MİT tarafından uzun süredir takip edildikleri öğrenilen, saldırı hazırlığındaki suikast timine yönelik dün operasyon yapıldı.

İŞTE ELE GEÇİRİLENLER

Aralarında tetikçilerin de olduğu İran uyruklu 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı günlük kiralık daire ile otellerde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 2 susturucu, 2 tabanca, çok sayıda belge ve dijital materyal ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

İstanbulda suikast iddiası 5 şüpheli yakalandı


SUİKAST TİMİNİN HEDEFİNDEKİ İSİM

CNN Türk muhabiri Merve Tokat'ın da olay yerinden aktardığı bilgilere göre, İranlı suikast timinin hedeflerinde İsrailli eski bir diplomatın eşinin olduğu öğrenildi.