Gündem İstanbul'da yakalanan DEAŞ'ın kilit ismine 8 yıl 4 ay hapis

İstanbul'da yakalanan DEAŞ'ın kilit ismine 8 yıl 4 ay hapis

22.12.2021 - 13:32 | Son Güncellenme:

İstanbul’da yakalanan silahlı terör örgütü DEAŞ’ın sözde komutanı Ahmed Süleyman İbni Muhammed yargılandığı davada, “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan sanık son sözünde, “Ben doktorum. Burada kalıp hem kendime hem insanlara faydalı olmak istiyorum” dedi.

İstanbulda yakalanan DEAŞın kilit ismine 8 yıl 4 ay hapis

Damla GÜLER / İSTANBUL
 Terör örgütü DEAŞ'ın öldürülen elebaşı Ebu el-Bağdadi’nin Suriye’de güvenli bölgeye geçişini sağladığı iddia edilen örgütün sözde komutanlarından Ahmed Süleyman İbni Muhammed 2 Mayıs tarihinde tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması yapılan Muhammed, bugün karar duruşması için hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık yaptığı son savunmasında, “Benim Türkiye ile ilgili bir problemim yok. Türkiye’ye zarar vermedim. Zarar da görmedim. Aksine benim Türkiye’ye yardımım olmuştur. Burada herhangi bir hatam, kusurum olmadı” dedi.

“BURADA KALIP İNSANLARA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM”

Bir bacağının ve gözünün protez olduğunu söyleyen sanık, “Bu bacak ile cezaevinde hayatımı sürdüremiyorum. Benim 9 tane çocuğum var. Tutuklandığımdan beri ailemden haber alamıyorum. Ne yiyip, ne içiyorlar, neredeler bilmiyorum. Bir an önce ailemi görmek istiyorum. Türk adaletine güveniyorum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. Türkiye’de kalmak ve çalışmak istediğini söyleyen sanık, “Ben doktorum. Burada kalıp hem kendime hem insanlara faydalı olmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

ETKİN PİŞMANLIK HÜKÜMLERİ UYGULANDI

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık hakkında etkin pişmanlık hükümlerini kısmen uygulayarak, “terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, “resmi belgede sahtecilik” suçundan ise beraat kararı verdi.