Gündem İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak, yağış devam edecek mi? Meteoroloji'den son dakika İstanbul uyarısı

İstanbul'da yarın hava durumu nasıl olacak, yağış devam edecek mi? Meteoroloji'den son dakika İstanbul uyarısı

06.01.2020 - 20:49 | Son Güncellenme:

İstanbul'da havaların iyice kötüleşmesi sonrası gözler Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM)'ye çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili olarak en çok merak edilen soru ise yarın havanın nasıl olacağı. İşte kuvvetli yağışının etkili olduğu İstanbul'da genelinde 7 Ocak Salı gününe ilişkin son dakika hava durumu tahminleri..

İstanbulda yarın hava durumu nasıl olacak, yağış devam edecek mi Meteorolojiden son dakika İstanbul uyarısı

İSTANBUL HAVA DURUMU 7 OCAK 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya geneli ile bölgenin doğusunun yüksekleri yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli,Sakarya ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (30-60 kg/m²) yağmur ve sağanak, Kırklareli ve Tekirdağ'ın kuzeydoğu ilçelerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri) yağışı şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (80-110 km/sa şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların İstanbul, Kocaeli,Sakarya ve Yalova çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde kuvvetli (30-60 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, vb. gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI:

Rüzgar'ın; Marmara genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer tam fırtına (80-110 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar (kara, deniz,hava vb) gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Kırklareli'nin doğu (Pınarhisar, Vize, Demirköy) ve Tekirdağ'ın kuzeydoğu (Çerkezköy, Kapaklı ve Saray) ilçelerinde yoğun (20 cm ve üzeri) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.