Gündem İşte Hanefi Avcı'nın koğuş arkadaşları

İşte Hanefi Avcı'nın koğuş arkadaşları

30.09.2010 - 10:39 | Son Güncellenme:

4. koğuşa sevkedilen Avcı'nın, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek, gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, ile emekli Binbaşı Muzaffer Tekin ve Ergenekon soruşturmasını başlatan el bombalarının sahibi olduğu iddia edilen emekli Astsubay Oktya Yıldırım'la kaldığı belirtilti.

İşte Hanefi Avcının koğuş arkadaşları

İşte Hanefi Avcının koğuş arkadaşları
Önceki gün tutuklanan Hanefi Avcı, önce Paşakapısı Cezaevi’ne, oradan da Metris’e götürüldü. Geceyi burada geçiren Avcı, dün Ergenekon sanıklarının kaldığı Silivri Cezaevi’ne nakledildi. Avukatları tutukluluğuna itiraz edince “Tahliyemi istemiyorum” diyen Avcı akşama doğru dilekçeyi geri çektirdi.

Haberin Devamı

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla önceki gün tutuklanan eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Silivri Cezaevi’ne konuldu. Önceki gün akşam saatlerinde 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan Avcı, Paşakapı Cezaevi’ne gönderilmişti. Ancak terör suçlamasıyla tutuklandığı için kabul edilmeyen Avcı, buradan terör suçlulularının yattığı Metris Cezaevi’ne gönderildi. Geceyi Metris Cezaevi’nde geçiren Avcı, dün Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların konulduğu Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

İtiraz dilekçesini geri çektirdi

İlk gün savcılık ve mahkeme sürecinde avukat istemeyen ve aynı ısrarını dün de koruyan Avcı’ya, bu kez ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklanan Ankara eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in avukatı Fidel Okan gitti. Metris Cezaevi’nde sabah saatlerinde Avcı’yla görüşen Okan, Avcı’nın, müvekkili Özdemir’in davasında tanık olarak ifade vereceğini, bu nedenle görüştüklerini, soruşturmanın gizliliği nedeniyle bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Avcı’nın durumunun gayet iyi olduğunu söyleyen Okan, “Hanefi Bey davanın hukuki mesneti olmadığı için tutuklama kararına itiraz etmeyeceğini, tahliye talebinde de bulunmayacağını söyledi. Bu yüzden avukat da istemiyor. İstanbul Barosu’ndan gönderilen avukata da ‘’sakın tahliye dilekçesi verme’’ diye söylemiş.” dedi. Bu arada akşam saatlerinde ise Hanefi Avcı’nın avukatlarının bir üst mahkemeye tutukluluk kararına itiraz ettiği ortaya çıktı. Fakat avukatların daha sonra da, yine Avcı’nın isteğiyle işleme konmadan dilekçenin geri çekildiği öğrenildi.

Teşkilatın Adamları’nı istedi

Okan, Avcı’nın, iddia sahiplerinin iddialarını ispatlamasını beklediğini söyleyerek, şöyle devam etti: “Süreç kitabımda belirttiğim ve beklediğim gibi devam ediyor, diyor.” Avcı’nın hapishanede bol bol kitap okuyacağını da anlatan Okan, “Hanefi Bey benden bir sonraki görüşmemizde getirmek için Belma Akçura’nın yazdığı Teşkilatın Adamları isimli kitabı istedi” dedi.

Torbadaki 24 kasette ne var?

Haberin Devamı

Bu arada Avcı’nın Eskişehir’deki evinden bir torba içinde getirilen belgeler savcılığa teslim edildi. Çok sayıda önemli dökümanın olduğu belgeler arasında 24 adet eski teyb kaseti olduğu öğrenildi. Polisin bu torbayı Hanefi Avcı’nın nezaretinde açmak istediği, bu nedenle de cezaevine davetiye göndermeye hazırlandığı belirtildi. Avcı’nın gelmeyi reddetmesi halinde torba avukat nezaretinde açılacak. Torbadaki 24 eski kasetin çok kritik önemde bilgiler içerdiği tahmin ediliyor.

Kelliği önleyen şampuan

Bu arada Avcı’nın dün kendisiyle görüşmeye gelen avukatları aracılığı ailesinden saç dökülmesini önleyen şampuan (zigavus marka) istediği öğrenildi.

Önceki gün akşam saatlerinde14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla tutuklanan Avcı, adliyede ifade vermeyi beklerken objektiflere böyle yakalandı. Hayli endişeli ve yorgun olduğu gözlenen Avcı, adliyeye ilk getirildiğinde kameralara gülümseyen görüntüler vermişti.

SAVCILIKTA SUSTU, HAKİME KONUŞTU: HER ŞEY KOMPLO

Haberin Devamı

Savcılıktaki sorgusu sırasında susma hakkını kullanan Avcı’nın, sevk edildiği 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği öğrenildi. Avcı, “Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum. Her şey komplo. Örgüte herhangi bir yardımda bulunmadım” dedi. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan Necdet Kılıç ile Avcı arasındaki ilişkinin de mahkemede sorulduğu, Avcı’nın, “Kılıç’ı çok eskiden tanırım. İyi arkadaşımdır” dediği öğrenildi. (VATAN)