Gündem İşte Hasan Doğan'ın son görüntüsü

İşte Hasan Doğan'ın son görüntüsü

06.07.2008 - 16:09 | Son Güncellenme:

Hamam çıkışında çay içti,‘Göğsüm arıyor’ diye ayağa kalktı, yere yığıldı

İşte Hasan Doğanın son görüntüsü

TATİL için gittiği Bodrum'da kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın ölüm anını DHA objektifi görüntüledi. Fatih Terim ve Milli Takım futbolcularına akşam vereceği yemekten önce kaldığı Rixos Otel'deki Türk hamamında yorgunluk atan Hasan Doğan, çıkışta bir bardak çay içtikten sonra “Göğsüm ağrıyor” diye ayağa kalkıp yürürken yere yığıldı. Aralarında otel müşterisi Belçikalı kalp cerrahı Ivan Clause'un da bulunduğu doktorlar hemen müdahale etti, ancak Doğan'ı yaşama döndürmek mümkün olmadı.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tatile gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, eşi Aysel Doğan ve Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer ile birlikte 4 Temmuz cuma günü saat 22.00’de Rixos Otel'e giriş yaptı.
Otelde o gece dinlenen ve cumartesi günü saat 11.00’de eşiyle birlikte otelden ayrılan Hasan Doğan, Fatih Terim ile birlikte Torba’daki Alkoçlar Butik Otel’de yemek yedi. Aysel- Hasan Doğan çifti saat 18.00’de kaldığı Rixos Otel'e döndü.

Haberin Devamı

HAMAM ÇIKIŞI FENALAŞTI

Eşi Aysel Doğan, beş yıldızlı 1200 yataklı otelin bahçesinde kahve içerken, yorgun görüldüğü belirtilen Hasan Doğan masaj yaptırmak amacıyla Türk hamamına girdi.
Bodrum kattaki Türk hamamında yarım saat kadar kalan Hasan Doğan, 18.43’te Türk hamamından çıktı ve dinlenme bölümünde Cihan Kamer'le çay içti.
Bir bardak çayını içen Hasan Doğan, saat 18.47’de “Göğsüm ağrıyor” diyerek ayağa kalktı ve Cihan Kamer ile birlikte yürürken yere yığılıp kaldı.

İLK MÜDAHALE BELÇİKALI CERRAHTAN

Cihan Kamer ve olayı görenler “Doktor yok mu?” diye telaşla bağırırken, otelde iki hafta tatil yapan ve çıkış işlemlerini yaptırmakta olan Belçikalı kalp cerrahı Ivan Clause hemen koşarak aşağıya indi ve Hasan Doğan'ın yanına gitti. Doğan'a ilk müdahale Ivan Clause tarafından saat 18.48’de yapıldı.
Otelde 24 saat görev yapan Dr. Cem Yazıcı da iki hemşire ve bir sağlık memuruyla birlikte saat 18.49’da Hasan Doğan’a müdahale etti. Doğan'a oksijen verildi ve göğsüne şok uygulandı. Ancak Doğan, tıbbi müdahalelere cevap vermedi.
Hasan Doğan’a ilk müdahaleyi yapan Belçikalı kalp cerrahı Clause, İngilizce olarak “Geri dönmek istemiyor” dedi. Hasan Doğan, kalp krizi geçirdikten 11 dakika sonra gelen ambulansla Özel Bodrum Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

AMBULANS UÇAK VE HELİKOPTER GELDİ

Hasan Doğan'ın başka bir ile nakledilebileceği olasılığına karşı, Marmaris'ten kısa sürede ambulans helikopter getirildi. Antalya'dan getirtilen ambulans uçak da Milas- Bodrum Havalimanı’nda hazır bekletildi.
Rixos Otel Genel Müdürü Vedat Dalkıran yaptığı açıklamada Hasan Doğan’ı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, “Hala olayın şokunu atlatabilmiş değiliz. Olayın hemen ardından Hasan Doğan’a dört dörtlük tıbbi müdahale yapıldı. Ambulans helikopter ve ambulans uçağı hazır beklettik. Ancak ne yazık ki yaşatamadık. Futbol camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.

AKŞAM FUTBOLCULARA YEMEK VERECEKTİ

Bu arada, Hasan Doğan’ın, dün gece, Fatih Terim ve milli takım futbolcularına vereceği yemek için, Rixos Otel’in açığındaki Zeytin Adası'nı, kırmızı-beyaz renkli bayraklar ve tüllerle süslettiği ortaya çıktı.
Ancak Hasan Doğan, vereceği yemekten birkaç saat önce kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, Hasan Doğan'ın evine gitti