Gündem İşte Mardin katliamının gerçek nedeni

İşte Mardin katliamının gerçek nedeni

05.05.2009 - 16:52 | Son Güncellenme:

.

İşte Mardin katliamının gerçek nedeni

Bilge Köyü'nde katliamla ilgili soruşturma devam ederken, olayın detayları da belli olmaya başladı. Gözaltına alınanlar ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, nişan yapılan evdekilerin Kalaşnikof silahlarla taranması 20 dikaka kadar sürdü.

Yüzleri maskeli 5- 6 saldırgan, yatsı ezanının okunmasından hemen sonra Cemil Çelebi'nin evini geldi. Alt katında hayvan bağlanan ve ambar bulunan evin ikinci katına çıkan saldırganlar odalara daldı.

YÜZLERCE MERMİ SIKTILAR

Yan yana 3 odada oturan ancak namaz için yol kenarındaki odada toplanan erkekleri tarayan saldırganlar namaz kılmakta olan grubun arkasında ateş etti. Çoğunu başlarından vuran saldırganlar tarama sırasında sağ kalıp kıpırdayanların da yanlarına giderek ateş edip öldürdü.

Aynı anda evin bitişiğindeki kadın ve çocukların bulunduğu tek katlı binanın odaları da saldırganlar tarafından basıldı. Kalaşnikof silahnlarla yüzlerce mermi sıkan saldırganlar nişanda bulunanlardan kimsenin sağ kalmadığına kanaat getirdikten sonra, takip edilmelerini önlemek için köydeki araçların lastiklerini de kestikten sonra kaçtı.

KATLİAMLA İLGİLİ İKİ İDDİA ORTAYA ATILDI

1. İddia: Bilge köyünde 10 yıl önce de silahlı saldırıda Çelebi ailesinden 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Akraba olan Çelebiler arasında arazi anlaşmazlığı bulunduğu, olayın bu nedenden kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü. Ancak, bölgede yaşanan kan davaları ve arazi anlaşmazlıklarında bugüne kadar kadın ve çocuklara karşı silah kullanılmaması nedeniyle bu olayda kız meselesenin rol oynayabileceği ihtimali ağırlık kazandı. Saldırganların eski muhtar Cemil Çelebi'nin kızı Sevgi'nın, köydeki bir yakınlarıyla evlenmesini istedikleri, ancak bu istekleri kabul edilmeyince saldırıyı gerçekleştirdikleri öne sürüldü. Çelebi ailesi ile damadın mensubu olduğu Arı ailesi arasında husumet bulunduğu, buna rağmen kız verilmesi nedeniyle 10 gün önce de taraflar arasında tartışma olduğu iddia edildi.

2. İddia: Saldırıyı gerçekleştirenlerin ailesinden bir genç kızın, akraba olan Çelebi ailesinden bir genç tarafından bir süre önce iğfal edildiği iddia edildi. Evlenme vaadiyle gerçekleşen bu olaya karşın, resmi evlilik işleminin yapılmaması üzerine genç kızın yakınlarının, aynı ailenin diğer üyelerinden intikam almak için saldırıyı baskını düzenlediği öne sürüldü. Saldırıda, genç kızı iğfal eden gencin de öldürüldüğü ileri sürüldü.

Haberin Devamı

DÜĞÜNE KANLI BASKIN İZLE