Gündem İşte o kahramanlar! ‘Anne, baba acıyor’ dedi

İşte o kahramanlar! ‘Anne, baba acıyor’ dedi

27.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Elazığ’da Ayşe Yıldız ile 2.5 yaşındaki kızı Yüsra’nın kurtarılma anını, Yüsra’yı JAK personeli ile enkazdan çıkaran Ankara İtfaiye personeli Milliyet’e anlattı.

İşte o kahramanlar ‘Anne, baba acıyor’ dedi

 

Yüsra’yı kucağına alarak çıkaran Ankara İtfaiyesi’nden Sedat Barutçu, “Yüsra bebeğin yanına Ömer İpek amirim ile indiğimizde annesi, babası, kardeşini ve kendisini gördük. Kolon ve kirişleri aşıp temas sağladık. Özgür komutanımdan Yüsra’yı ilk kucağıma aldığımda, ‘Anne, baba acıyor’ diyordu. Hepimizin çocuğu var, çok duygulandık. İçerdeki görüntüler, hayatını kaybeden babanın ailesini korumaya çalıştığını, bu yüzden üzerlerine kapandığını gösteriyor” dedi. Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi eri Ali Güneş ise, “Yüsra’nın babası bir kahramandı. Bir kalkan vazifesi görmüş. Onların hayatta kalmasına vesile olmuş. Yüsra’nın babasını unutmayacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankara İtfaiyesi Amiri Ömer İpek de Yüsra’dan önce Azize Çelik’i kurtardıklarını belirterek, “Yüsra annesinin kucağındaydı. 4 saatlik çalışmanın ardından önce Yüsra’yı ardından vefat eden babası ve kardeşini çıkardık. En son anneyi sağlıklı şekilde depremden 27 saat sonra çıkardık. Çöken binadan 4 kat aşağı inip 7 metre tünel kazarak, yıkılan kapının altında bulduk dördünü de” dedi. Ankara İtfaiyesi’nin Elazığ’da enkazdan 7 kişiyi kurtardığı belirtildi.