Gündem İşte ÖSS birincileri

İşte ÖSS birincileri

12.07.2008 - 11:43 | Son Güncellenme:

ÖSS 2008 sonuçlarına göre tüm puan türlerinde birinci Fırat Cem Yücel oldu.

İşte ÖSS birincileri

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı. Bu yıl ÖSS’de toplam 6 tam puan alan çıkarken, dereceye giren 3 kişinin, geçen sene de dereceye giren öğrenciler olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ÖSS ve YDS’yi ilişkin YÖK’de basın toplantısı düzenledi. Yarımağan’ın verdiği bilgilere göre, ÖSS’de geçen yıl 27 birinci çıkmasına karşın bu yıl sadece 6 birinci çıktı. Bu yıl alanlarında dereceye girenlerin üçü ise geçen yıl da dereceye girdiği ortaya çıktı.


Eşit Ağırlık 1, Sözel 1, Sayısal 1 puan türlerinde birinciliği Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nden Fırat Cem Yücel; Eşit Ağırlık 2, Sözel 2 puan türlerinde birinciliği Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nden Çağrı Berk Onuk; Sayısal 2 puan türünden ise Özel Fatih Fen Lisesi’nden Orkun Bildir kazandı. YDS’de, Almanca’dan İstanbul Lisesi’nden Mehmet Burak Soysal, Fransızca’dan İstanbul Lisesi’nden Melis Gülbo Laebens, İngilizceden Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nden Oğuzhan Atay birinci oldu.

Haberin Devamı


Öss’de ilk üçe giren adaylar şöyle oldu:


“Eşit Ağırlık 1: Birinci Fırat Cem Yücel-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-300 Puan, Eşit Ağırlık 1: İkinci, Ayşe Betül Uslu-Özel Çağ Fatih Fen Lisesi-298.878 puan, Mehmet Canver-Bornova Anadolu Lisesi-298.878 puan,
Eşit Ağırlık 2: Birinci, Çağrı Berk Onuk-Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi 300 puan, Eşit Ağırlık 2: İkinci, Oğuzhan Atay-Tuzla Vehbi Koç Koç Özel Lisesi-299.455 puan, Eşit Ağırlık 2: Üçüncü, Salih Keçoğlu-Özel Amerikan Robert Lisesi-297.308 puan,

ÜÇ ALANDA BİRİNCİ FIRAT CEM YÜCEL OLDU


Sayısal 1: Birinci, Fırat Cem Yücel-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-300 puan, Sayısal 1: İkinci, Ayşe Betül Uslu-Özel Çağ Fatih Fen Lisesi-299.185 puan, Mehmet Canver-Bornova Anadolu Lisesi-299.185 puan, Sayısal 2: Birinci, Orkun Bildir-Özel Fatih Fen Lisesi-300 puan, Sayısal 2: İkinci, Samet Karakülah-Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi-299.993 puan, Ömürcan Kumtepe-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-299.993 puan,


Sözel 1: Birinci, Fırat Cem Yücel-Ankara Atatürk Anadolu Lisesi-300 puan, Sözel 1: İkinci, Ayşe Betül Uslu-Özel Çağ Fatih Fen Lisesi-297.556 puan, Mehmet Canver-Bornova Anadolu Lisesi-297.556 puan,
Sözel 2: Birinci, Çağrı Berk Onuk-Tuzla Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi-300 puan, Sözel 2: İkinci, Çağrı Sert-İstanbul Galatasaray Lisesi-299.113 puan, Sözel 2: Üçüncü, Murat Ahıskalı-İstanbul Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi-295.681 puan."

Haberin Devamı


ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, bu yıl dereceye giren Çağrı Berk Onuk, Çağrı Sert ve Murat Ahıskalgeçen yıl da ÖSS’ye girerek derece aldıklarını açıkladı.
Yarımağan, geçen yıl 27 tam puan alan aday olmasına karşın bu yıl bu sayının 6’a düşmesini ise ÖSS’ye bu yıl giren yeni mezun sayısının az olmasına bağladı.

ŞAMPİYONUN GÖZYAŞLARI

ÖSS'de Sözel ve Sayısal-1 ile eşit ağırlık puan türünde Türkiye birincisi olan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Fırat Cem Yücel, bu başarıyı beklediğini, sınav açıklanmadan önce de anne-babası ve kuzeniyle bunu paylaştığını söyledi.

Birinci olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Yücel, "Bu başarımı yakın zamanda kaybettiğim dedeme ve anneaneme ithaf ediyorum. Eminimki onlar şuan beni görüyorlardı" derken gözyaşlarını tutamadı. Utangaç bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Yücel, Cem Karaca ile Aşık Veysel'i dinlediğini, Şener Şen'i beğendiğini söyledi. Kayserispor taraftarı olduğunu kaydeden Yücel, basın toplantısına Kayserispor formasıyla katılmayı düşündüğünü sonradan bu düşüncesinden vazgeçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu arada Yücel, diğer birinciler gibi basın toplantısını dersane yerine okuduğu okulda yapmayı tercih etti. Avukat olan babası Hasan, Genelkurmay Başkanlığı'nda memur olarak emekli olan annesi Meliha ve 7 yaşındaki kız kardeşi Zeliha ile basının önüne çıkan Yücel, başarısını ise çok çalışmaya değil, programlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Yücel'in anne ve babası da oğullarının bu başarısından gurur duyduklarını kaydettiler.