18.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Görüntülerde, Aslan, olaydan kısa süre önce okul arkadaşıyla Tarsus’taki bir alışveriş merkezine geliyor. Ellerindeki poşetlerle alışveriş merkezinde dolaşan Aslan ve arkadaşı, hava karardıktan sonra dışarı çıkıp, tekrar içeri giriyor. Alışveriş merkezinde bir süre daha dolaşan ikili, buradan çıktıktan sonra dolmuş duraklarına doğru yürüyor.
Bu arada Özgecan’ın bindiği minibüsün kent içindeki görüntüsü de kameralara yansıdı.
Öte yandan Adli Tıp Kurumu’nun Özgecan Aslan’ın katledilmesiyle ilgili hazırladığı rapor da tamamlanarak soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına gönderildi. Ciğerlerinde duman emaresi bulunmaması, Özgecan’ın öldükten sonra yakıldığını ortaya çıkardı.
Radikal’in haberine göre tanınamayacak derecede yanan cesedin Özgecan Aslan’a ait olduğu kıl, kan ve doku örnekleri değerlendirilerek tespit edildi. Yanmış cesedin DNA’sının yüzde 99.9 oranında Özgecan’ın annesi Songül Aslan’la uyumlu olduğu saptandı.
Cinsel saldırı bulgusuna ulaşılmazken; Özgecan’ın kesilen ellerinde ve tırnaklarında saldırgan Suphi Altındöken’in DNA’sı çıktı. Bu bulgunun, Özgecan’la saldırgan arasında bir boğuşmanın delil olduğu belirtildi.