Gündem İtalyan nine Marco Polo’nun izinde

İtalyan nine Marco Polo’nun izinde

11.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üç torun sahibi 72 yaşındaki Vienna Cammarota, Venedik’ten Pekin’e yürüyerek başladığı 22 bin kilometrelik yolculuğunda Türkiye’ye geldi. Marco Polo’nun seyahat ettiği 15 ülke güzergahını takip eden Cammarota yol arkadaşı aradığını söyledi.

İtalyan nine Marco Polo’nun izinde

İSMAİL ŞAHİN - İtalyan kaşif Marco Polo’nun Pekin’e kadar gittiği yolculuğu 750 yıl yıl sonra 72 yaşındaki bir İtalyan kadını yollara düşürdü. 22 bin kilometrelik yolculuğuna Marco Polo’nun doğum yeri olan Venedik’ten 26 Nisan’da başlayan Vienna Cammarota Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye geldi. 3 torun sahibi olan Cammarota günde 20-30 kilometre yürüyor.

Haberin Devamı

Cammarota, her sabah kalkıp ilk önce önüne haritayı açıyor ve yolculuğunu planlıyor, cep telefonundan rotayı giriyor. Kendi yürüyebileceği menzili seçiyor. Sonra bu yürüyeceği alan içindeki tarihi, kültürel bir şey var mı yok mu ona bakıyor. Agoda, Trip Advisor ve Facebook gibi uygulamalar üzerinden birilerini buluyor. İlk etapta İtalyanca bilen birisi var mı diye bakıyor ve onlara mesaj atarak konaklayacak yer için ricada bulunuyor. Ayrıca ücretsiz konaklama için Couchsurfing sitesinden de yararlanıyor. Hiç bir yer bulamazsa Airbnb, hostel gibi yerlerde kalmayı tercih ediyor.

‘YOL ARKADAŞI OLUN’

Daha önceden 2700 kilometre yürüyüş deneyimine sahip olan İtalyan kadın yanında 20 kiloluk bir çanta taşıyor. Yanında giysilerinin yanı sıra sadece kuru meyve ve su taşıyor ilaç olarak da sadece multivitamin kullanıyor. Sabahları kesinlikle kahvaltı ediyor. Türk kahvaltısını çok seviyor kendi yeme alışkanlıklarına iyi geldiğini söylüyor. Her şeyi yiyebiliyor ve öğlen kuruyemiş ve kuru meyve akşamları da et, balık gibi proteini bol besinler yiyor.

Haberin Devamı

Kesinlikle otostop kullanmıyor. Sadece gittiği yerlerdeki tarihi ve gezilecek bölgeleri otobüs veya diğer ulaşım araçlarına biniyor. Cammarota, geldiği ülkenin tarihi, doğal güzellikleri ve mimarisiyle de yakından ilgileniyor. Aralık sonunda Türkiye’den Gürcistan’a geçmeyi planlayan Cammarota kendine yolculukta eşlik etmek isteyenleri de memnuniyetle karşılayacağını ifade ediyor.

İtalyan nine Marco Polo’nun izinde

‘B PLANIM YOK’

Vienna Cammarota, yolculuk fikrini ilk açtığında ailesi bu yaşta nerede kalacağı, ne yiyeceği, hastalanırsa ne yapacağı ve güvenliği konusunda çok endişelenmiş. Ama sonradan alışmışlar. Yolculuğu boyunca ailesi ile WhatsApp üzerinden iletişim kuran İtalyan kadının internetteki günlüğünü de kızı yazıyor. Sponsoru yok, yolculuk için 2 bin euro aylık bütçe ayırmış kendine. Yolculuğa başladığında 60 kiloymuş, biraz vermiş. Cammarota, “B planım yok, fantastik bir yol çizdim onu tamamlamak istiyorum” diyor.

TÜRKLER İYİ AMA...

Daha önce bir kere Antalya’ya tatile geldiğini dile getiren Cammarota, Türk halkını misafirperver ve çok yardımsever olarak niteliyor ama Türk iş insanlarını sevmediğini dile getiriyor. Çünkü karşılaştığı Türklerin her yerde fazla para isteyip kazıklamaya çalıştıklarını keşfettiğini söylüyor.

Haberin Devamı

PATİKA BULAMIYOR

Yolculuklarda kendisini en çok zorlayan şeyleri anlatan Cammarota, “Otoyolları takip etmek istemiyorum, patika nehir yatakları gibi yollardan gitmek istiyorum ama bulamıyorum” diyor. İtalyan kadın 15 ülkeyi kapsayan rotası boyunca Azerbaycan ve Türkmenistan’ın kendisini zorlayacağını söylüyor.