Gündem İYİ parti aday bulamıyor mu? Kurmay kadrosu sahaya sürüldü

İYİ parti aday bulamıyor mu? Kurmay kadrosu sahaya sürüldü

26.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin İstanbul ve İzmir’in de aralarında olduğu 5 büyükşehirde o ilden milletvekilini, pek çok yerde de teşkilat yöneticilerini belediye başkanı adayı yapması kulislerde “İYİ Parti aday bulamıyor mu?” sorusunu gündeme getirdi.

İYİ parti aday bulamıyor mu Kurmay kadrosu sahaya sürüldü

COŞKUN ERGÜL Ankara - İYİ Parti, bugüne kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 16’sı büyükşehir, 22’si il olmak üzere toplam 286 yer için belediye başkan adayını açıkladı. İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Balıkesir’de adaylık için milletvekilleri tercih edildi. İstanbul adayı Buğra Kavuncu ile Adana adayı Ayyüce Türkeş Taş bu kentlerin milletvekili olarak parlamentoda yer almalarının yanı sıra Genel Başkan Meral Akşener’in en yakın kurmayları olarak partinin Başkanlık Divanı’nda da yer alıyorlar. Seçim bölgelerinden büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilen diğer isimler ise İzmir Milletvekili Ümit Özlale, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu. 

Haberin Devamı

‘Demli kafalarla beraber değiliz’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Erzurum’da partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Canan Uçar’ı açıkladı. Ardından teşkilat buluşmasına katılan Akşener, “Muhalifmiş gibi görünenlerin aslında bu sistemin devamı için gayret ettiğini göstereceğiz. Biz demli kafalarla da beraber değiliz, olmayacağız” dedi. ● İHA