Gündem İYİ Parti bir vekil daha kaybetti

İYİ Parti bir vekil daha kaybetti

16.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de istifa furyası dün de İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu’nun partiden kopuşuyla sürdü.

İYİ Parti bir vekil daha kaybetti

COŞKUN ERGÜL Ankara  - Şeyh Said ile ilgili paylaşımı nedeniyle ihraç talebiyle disipline sevk edilen Ensarioğlu, istifa kararını sosyal medya hesabından “İYİ Parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır” diyerek açıkladı. Ensarioğlu’nun kararıyla İYİ Parti’nin 14 Mayıs seçimlerinden sonra kaybettiği milletvekili sayısı beşe yükseldi. TBMM’deki sandalye sayısı da 39’a düştü. 

Haberin Devamı

Ensarioğlu, istifasını açıkladığı sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Bölgenin önemli şahsiyetlerinden Şeyh Said’e dönük hadsiz çevrelerin hakaretlerine karşı verdiğim cevapta, İskilipli Atıf Hoca da olduğu gibi, Naaşlarının ailelerine teslim edilmesini belirttiğim makul ve insani taleplerden sonra, kendi partidaşlarım başta olmak faşizan odaklar tarafından sosyal medyada lince uğradım. 

Bu çevrelerin linç kampanyasına karşı partinin yetkilileri, şahsıma bırakın destek vermeyi beni disiplin kuruluna sevk etti. İYİ Parti ile beni bir araya getiren siyasal gerekçeler ortadan kalkmıştır. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de ifade ettiği üzere; ‘haksızlığa karşı sükut etmek, hakka karşı bir hürmetsizliktir.’ Hakka olan hürmetimden dolayı, İYİ Parti’den istifa ediyorum.” 

Haberin Devamı

‘Mesajdan haberi yok’

Genel Başkan Meral Akşener’in kararıyla Genel Başkan Yardımcılığı görevine son verilen Ahmet Zeki Üçok, karşı karşıya kaldığı tabloyu, “Önceki akşam bende kayıtlı olmayan bir numaradan WhatsApp mesajı geldi. ‘Tüzüğün 48. ya da 50. maddesine göre görevinizden el çektirildiniz, imza Meral Akşener.’ Sonrasında Meral Hanım’ı aradım o da doğruladı”  ifadeleriyle aktardı. Partiden gelen mesaja tekrar bakmak istediğinde, silindiğini gördüğünü aktaran Üçok, “Numarayı aradım; ‘neden gönderdiniz, neden sildiniz?’ diye sordum. Genel Sekreter Ayfer Yılmaz’ı aradım, Ayfer Hanım, ‘benim böyle bir yazıdan haberim yok’ dedi” açıklamasını yaptı.