Gündem İYİ Parti standına bıçaklı saldırı! 2’si ağır 9 yaralı

İYİ Parti standına bıçaklı saldırı! 2’si ağır 9 yaralı

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı’nın, seçim standına saldıran gruptan 8 kişi yakalandı. Saldırıda yaralanan 9 kişiden 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi

İYİ Parti standına bıçaklı saldırı 2’si ağır 9 yaralı

24 Haziran seçimleri için Bağcılar Meydanı’nda seçim çalışması yapan İyi Parti teşkitalı üyeleri, önceki akşam saldırıya uğradı. İddiaya göre ellerinde sopa ve bıçaklar olan 50-100 kişilik bir grup, meydanda yaşanan bir gerginliğin ardından İYİ Parti çadırına yöneldi. Burada bulunan partilileri darp ederek bıçaklayan gruptan 8 kişi polis ekiplerince yakalandı. Saldırıda yaralanan 9 partili ise çevredeki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan Hacı Çağırır İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilirken bir partilinin daha yoğun bakımda olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘Sopayla geldiler’

Yaşanan olaylar sırasında eşi ile birlikte stantta bulunan İyi Parti Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit saldırıdan bir süredir müzik yayını nedeniyle aralarında gerginlik olan MHP teştilatı üyesi grubu sorumlu tuttu. Yiğit, “Baskın seçimle birlikte bütün siyasi partiler meydanda stant kurdu. O günden bu yana bizler müzikleri sırayla açıyorduk. Daha sonra AKP ve MHP geldi, düzen bozuldu. Bu arkadaşlar, müzik sesini açarak bizleri bastırma yoluna gidiyorlardı. Dün akşam saatlerinde

İYİ Parti standına bıçaklı saldırı 2’si ağır 9 yaralı
MHP üyesi 70 kişilik bir grup ellerinde sopa ve bıçaklarla meydana geldiler. O sırada tüm stantların orta yerinde bir tartışma yaşandı. Metroda bir adam bir kadını taciz etmiş. Çıkışta da kadın ile adam tartışıyordu. Polisler tacizciyi yakaladı. Araca bindirirken birden kaçtı. Önce bekleyen 70 kişilik grup kaçan adamı yakalayarak dövdü. Sonra birden bizim standımıza saldırdılar. Bıçak ve sopalarla arkadaşlarımızı ağır yaraladılar” dedi.

Haberin Devamı

MHP İl Başkanı: Asılsız iftira

Saldırıdan MHP ilçe teşkilatının sorumlu tutulmasını iftira olarak nitelendiren MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karakaş ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Meselenin başlangıcı emniyet kayıtlarında mevcuttur, kadın bir emniyet mensubuna yapılan taciz neticesinde gerilen ortamdan sonra halkın yoğun tepkisi fiili bir duruma dönüşmüş, gayri ahlaki tutuma ders verme niyeti ne yazık ki böyle bir sonuç doğurmuştur. Tacizci yakalanmış ve maalesef İP çadırına takılan İP’li biri çıkmıştır. Bu meseleyi partimize mal etmek alçakça bir ithamdan öteye gitmeyecektir.”