Gündem İYİ Parti’den CHP’ye sloganlı tepki: ‘Teröre alan açana mecbur değilsin!’

İYİ Parti’den CHP’ye sloganlı tepki: ‘Teröre alan açana mecbur değilsin!’

03.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin, İstanbul, Ankara ve İzmir’de bilboardlara asılmadığı için CHP Genel Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında gerginlik yaşanmasına neden olan 4 sloganının “şifreleri” belli oldu.

İYİ Parti’den CHP’ye sloganlı tepki: ‘Teröre alan açana mecbur değilsin’

COŞKUN ERGÜL/ANKARA- 4 ayrı slogan ile başlayan kampanyanın ana mesajları, şu şekilde izah edildi: “AK Parti ve CHP’nin hem siyasetçileri hem de siyasi elitleri ve kanaat önderleri aracılığıyla seçmeni yargılayan ve hor gören tavrına” karşılık; “Hain Diyene De Cahil Diyene De Mecbur Değilsin!” mesajı verildi. “AK Parti’nin Türkiye’deki her şeyi tek elden yönetmeye çalışan baskıcı anlayışı karşısında; CHP’nin de 2023 seçimleri sonrasında parti içi rekabet ve çekişmelerini, Türkiye’nin ve Türk milletinin sorunlarının önüne koyan tutumuna” istinaden; “Tek Adam Baskısına Da Eş Başkan Kavgasına Da Mecbur Değilsin!” mesajına işaret edildi.

Haberin Devamı

“AK Parti’nin Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşan ve HÜDAPAR’ın TBMM’de yaptığı özerklik çağrılarına sessiz kalan tavrı ile CHP’nin özellikle son dönemlerde; terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’dan övgüyle bahsederek özgürlük çağrılarında bulunan DEM Parti ile kurduğu yakın ilişkiye” dair; “Cumhuriyete Savaş Açana Da Teröre Alan Açana Da Mecbur Değilsin!” mesajı işlendi. “AK Parti’nin devletin kaynaklarıyla ‘yandaş medya’, CHP’nin de belediyenin kaynaklarıyla ‘yoldaş medya’ havuzu oluşturmalarına ve milletin vergilerini kendi propagandalarını yaptırmak için harcamalarına” karşılık; “Yandaş Medyaya Da Yoldaş Medyaya Da Mecbur Değilsin!” mesajına değinildi.

İYİ PARTİ’DE DİKKAT ÇEKEN ÇEKİLME

Metropol iller İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, bir çok yerde belediye başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti’de ilginç bir adaylıktan çekilme olayı yaşandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na “soysuz” diyen Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan, “sağlık problemlerini” gerekçe göstererek ve Genel Başkan Meral Akşener’in de iznini alarak adaylıktan çekildiğini açıkladı. -COŞKUN ERGÜL/ANKARA

Haberin Devamı

GENEL MERKEZE BÜYÜK BOY BİLBOARD!

İYİ Parti Genel Merkezi’ne, CHP ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarında gerginlik yaşanmasına neden olan, büyük boy, “Saray Sansürüne de Belediye Sansürüne de Mecbur Değilsin” pankartı asıldı. Pankartın asılması, İYİ Parti’nin resmi sosyal medya hesabından, “(Tasarımları yumuşatın) diyenlere inat; tasarımları büyütüyoruz!” sözleri ile duyuruldu.