Gündem İzmir bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs İzmir namaz saatleri! - İzmir sabah namazı vakti ne zaman saat kaçta 2020?

İzmir bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs İzmir namaz saatleri! - İzmir sabah namazı vakti ne zaman saat kaçta 2020?

24.05.2020 - 02:36 | Son Güncellenme:

Yurt genelindeki onlarca ilimiz gibi İzmir'de de bayram namazı için heyecan dorukta. 81 ilde bu sene corona virüs nedeniyle bayram namazı evde kılınacak. Namaz vakitleri şimdiden aranmaya başlarken İzmirliler de 'İzmir bayram namazı ne zaman, saat kaçta?' sorusuna cevap arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Ramazan Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor. İşte Diyanet tarafından duyurulan İzmir bayram namazı vakti... İşte İzmir Ramazan Bayramı namaz saati ve vakitleri...

İzmir bayram namazı saati kaçta kılınacak 24 Mayıs İzmir namaz saatleri - İzmir sabah namazı vakti ne zaman saat kaçta 2020

İzmir'de yaşayan milyonlarca mümin bayram sabahına uyanacak. Bu sene corona virüs nedeniyle bayram namazı evlerde kılınacak. İzmirliler bayram namazı saatini kaçırmamak adına 'İzmir bayram namazı ne zaman, saat kaçta?' sorusuna cevap arıyor. İşte İzmir Ramazan Bayramı namaz saati...

İZMİR RAMAZAN BAYRAMI NAMAZ VAKTİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

İzmir'de bayram namazı 06.26'da kılınacak.

BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI (İLK REKAT)

-Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,

-Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce “Sübhaneke duası”nı okur, sonra fasılalar halinde;

-Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.

-İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

Haberin Devamı

-Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

BAYRAM NAMAZI KILINIŞI (İKİNCİ REKAT)

-İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan “Fatiha suresi” ile birlikte “Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur’an-ı Kerim” okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.

-Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,

-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,

-Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.

-Rüku ve secdenin ardından oturulur, “Tahiyyat, Salli-Barik duaları” okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

-Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.