Gündem İzmir’de 9 günlük kitap şenliği

İzmir’de 9 günlük kitap şenliği

10.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

21. İzmir Kitap Fuarı bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek. Yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak fuarın bu yılki onur konuğu yazar Hüseyin Yurttaş

İzmir’de 9 günlük kitap şenliği

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak.
Kulin’den Mungan’a
9 gün boyunca düzenlenecek etkinlik ve imza günlerinde aralarında İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, İsmail Saymaz, Canan Tan, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.
Necatigil paneli
İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş, 21. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu olacak. TÜYAP, edebiyatımızın büyük ustalarını 100. yaşlarında etkinliklerle anmaya devam ediyor. Bu kapsamda fuarda Behçet Necatigil’in 100. yaşı panel ve söyleşiyle kutlanacak. 16 Nisan Cumartesi günü 16.30-17.30 saatleri arasında Doğan Hızlan ve Mahmut Temizyürek’in konuşmacı olarak katılacakları ‘Sevgilerde - Behçet Necatigil 100 Yaşında’ ve aynı gün Yüksel Pazarkaya’nın konuşmacı olacağı ‘Unutulmak İsteyen Şair: Behçet Necatigil’ söyleşisi etkinlikler arasında. Fuarda ‘100. Yaş’ etkinlikleri kapsamında anılacak diğer yazar ise Samim Kocagöz olacak. Kocagöz için 16 Nisan’da panel düzenlenecek.