Gündem İzmir’in Maldivleri Kalem Adası

İzmir’in Maldivleri Kalem Adası

01.05.2018 - 11:17 | Son Güncellenme:

İzmir, ülkemizin en güzel şehirlerinden biri...İzmir’de gezilip görülmesi gereken çok sayıda yer var. Bunlardan biri de Kalem Adası. İzmir’in Maldivleri olarak bilinen Kalem Adası güzelliği ve doğallığıyla tatilseverlerin listesinde ilk sıralarda yer alıyor...

İzmir’in Maldivleri Kalem Adası

Kalem Adası, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademlik Köyü’ne ait doğa harikalarından biridir. Kalem Adası çok fazla ayak basılmamış bir yerdir. Bu yüzden adanın doğallığı uzun yıllar boyunca korunabilmiştir. Yaz için tatil yeri bakıyorsanız Kalem Adası’na bir göz atmanızda fayda var. Özellikle stresten, kalabalıktan kaçıp sakin bir yerlere gitmek istiyorsanız Kalem Adası tam da sizin isteğiniz gibi bir yer. Kalem Adası’nda denizin, güneşin ve huzurun tadını sakin bir şekilde çıkarabilirsiniz. Ayrıca havası temiz olduğu için geceleri kafanızı kaldırıp gökyüzüne baktığınızda milyonlarca yıldız adeta yanınızdalarmış gibi hissedeceksiniz. Plajının adaya gelenler için özenle hazırlanmış olması da Kalem Adası’nın tercih edilme sebeplerinden biridir.

Haberin Devamı

Muhteşem doğasıyla Kalem Adası

Kalem Adası İzmir’in diğer güzelliklerine göre oldukça küçük bir yerdir. Küçük ama oldukça güzel bir ada diyebiliriz... Küçük olduğu için bir tane oteli bulunur. Eşyalarınızı şirin otele bıraktıktan sonra kısa zamanda Kalem Adası’nı dolaşmaya çıkabilirsiniz. Tekneye binerek Ege Denizi’nin üzerinde gezintiye çıkmak size pozitif bir enerji verecektir. Otelin fiyatları biraz fazla olsa da size gittiğinize asla pişman olmayacağınız hizmetler sunmaktadır. Otele gitmeden önce rezervasyon için otel yetkilileriyle görüşmenizde fayda var. Aksi takdirde yer bulamayabilirsiniz ve tekrar geri dönmek zorunda kalabilirsiniz. Her ihtimale karşı oteli aramak aklınızın bir köşesinde bulunsun. Kalem Adası’nı günübirlik ziyaret etmek istiyorsanız şirin ve güzel plajda zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca oteldeki cafe ve barda soğuk bir şeyler yudumlama fırsatınız da var. Sıcak yaz günlerinde ilaç gibi gelir değil mi? Kalem Adası’ndaki bu otelin dışındaki her yer el değmediği için ağaçlarla kaplıdır. Doğaseverler için kaçırılmayacak bir tatil beldesidir.

Haberin Devamı

Kalem Adası dalış yapanlar için de gidilmesi gereken bir yer. Kalem Adası’nın otelinde dalış yapabilmeniz için organize edilmiş bir bölüm var. Buradan kayıt yaptırarak su altı sporuna olan merakınızı hayata geçirebilirsiniz.