Gündem İzmir su kesintisi! İZSU su kesintileri ne zaman sona erecek?

İzmir su kesintisi! İZSU su kesintileri ne zaman sona erecek?

01.07.2017 - 23:07 | Son Güncellenme:

İzmir'de çıkan yangın nedeniyle birçok ilçeye suy verilemiyor. İZSU tarafından yapılan açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görmüştür. denildi. Çalışmalarını sürdüren İZSU ekipleri bazı bölgelere su vermeye başladı. Peki İzmir'de su kesintisi ne zaman sona erecek?

İzmir su kesintisi İZSU su kesintileri ne zaman sona erecek

İzmir'de çıkan yangın su kesintilerine yol açtı. Şehrin büyük kısmına su verilen Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hatlarının zarar görmesi sonucunda İzmir'de birçok ilçeye su ve elektirik verilemiyor. Peki İzmir'de hangi bölgelerde su kesintisi yaşanıyor. İZSU su kesintileri ne zaman sona erecek?

Haberin Devamı

İZMİR'DE SULAR NE ZAMAN GELECEK?

Su verilmeye başlanıyor

Yangın nedeniyle Menderes ile Gümüldür ve Özdere mahallelerinde elektrik kesintisi uygulandı.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İZSU), internet sitesinde Menderes'teki yangın nedeniyle bazı ilçelerde su kesintisi olduğu belirtildi. Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerindeki su kesintileriyle ilgili şu bilgilere yer verildi "Yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisi'ne enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görmüştür. TEDAŞ tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajı'ndan su alınamamaktadır. Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapılmak zorunda kalınmıştır."

Haberin Devamı

İZMİR SU KESİNTİSİ YAŞANAN BÖLGELER İÇİN TIKLAYINIZ

İZSU'dan yapılan son açıklamada ise Tahtalı Barajı Pompa İstasyonu ve Görece Arıtma Tesisi'ne enerji verilmeye başlandığı belirtildi. Açıklamada, saat 19.00 itibarıyla pompa istasyonunun devreye alındığı ve arıtma tesisine su aktarmaya başlandığı belirtilerek si kesintisinden etkilenen Buca, Karabağlar ile Konak ilçesinin bir bölümünün saat 20.00'den itibaren gece yarısına kadar kademeli olarak su alabileceği kaydedildi.

Yazarlar