Gündem İzmir'de buzlanma ve don alarmı

İzmir'de buzlanma ve don alarmı

31.12.2015 - 09:53 | Son Güncellenme:

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, buzlanma, don ve fırtına beklentisi üzerine, kar yağışının beklendiği İzmir'in önemli geçişlerinde 7 gün 24 saat ekip, ekipman ve araçlarla önlem aldı.

İzmirde buzlanma ve don alarmı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, hafta sonuna kadar Güney Marmara ve Kıyı Ege'de Karadeniz üzerinden gelen aşırı soğuk hava kütlesinin etkili olmasının beklendiğini, aşırı soğuk havanın Balıkesir ve Çanakkale illerinden başlamak üzere İzmir, Aydın, Manisa dahil olmak üzere tüm bölgede hissedileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığında 10-12 derece düşüşle İzmir'in merkezinde, kuzeyinde ve yüksek kesimlerinde hafif kar yağışı beklentisi, resmi kurumları da harekete geçirdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısı üzerine, yılbaşı tatili için şehir dışına seyahat edecekler için Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri de aşırı soğuk havanın ulaşımda aksamalara neden olmaması için hazırlıklarını tamamladı.

EKİPLER HAZIR BEKLETİLECEK

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, devlet ve il yollarında İzmir, Manisa, Uşak, Denizli, Aydın, Muğla, Ödemiş ve Ayvalık şube şeflikleri; otoyollarda da Narlıdere, Menderes, Bayraklı, 75. Yıl ve Aydın otoyol bakım işletme şeflikleri kar ve buzla mücadele konusunda önlem aldı.

Haberin Devamı

İzmir il merkezi ile ilçelerdeki kar ve buzla mücadele çalışmaları, 15 kar bıçaklı ve tuz sericili kamyon, 11 greyder, 7 yükleyici, 850 ton tuz, 3 bin on agrega (kum-çakıl) ve 114 personel ile yürütülecek. Ekipler, hava durumuna göre belirlenen noktalarda 7 gün 24 saat hazır bekletilecek. Otoyollarda ise 2 kar bıçaklı ve tuz sericili kamyon, 7 kar bıçaklı kamyon, 3 yükleyici, 25 ton tuz desteği ile 90 personel çalışacak.

Narlıdere, Menderes, Bayraklı ve 75 .Yıl otoyol bakım işletme şeflikleri bünyesinde ekipler, kar ve buzla mücadele için 7 gün 24 hazır bekletilecek.

Öncelikle buzlanmaya karşı kritik bölgeler olmak üzere, Sabuncubeli, Karabel ve Belkahve geçişleri gibi kesimler de ekipler tarafından 7 gün 24 saat kontrol ediliyor.

Yetkililer, özellikle kar ve buzlanmanın yoğun olduğu bölgelerde, sürücülerin güvenli yolculuk yapabilmeleri bakımından kar lastiği veya zincir kullanmalarını istedi. Öte yandan, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, soğuk hava dolayısıyla üreticileri de zirai dona karşı uyararak Çanakkale, Manisa, Aydın ve İzmir'in kıyılarında bugünden itibaren 3 gün boyunca duyarlı olunmasını istedi.