Gündemİzmir'de dev operasyon

İzmir'de dev operasyon

29.07.2016 - 08:23 | Son Güncellenme:

İzmir’de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alınan polislere yönelik olarak 200 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden bir bölümü gözaltına alındı. Soruşturmanın önceki günkü ikinci dalga operasyonunda da Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de aralarında bulunduğu 28 zanlı gözaltına alınmıştı.

İzmirde dev operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun koordinasyonunda, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) geçen 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından açığa alınan polislere yönelik olarak, 200 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
Bunun üzerine İzmir Emniyeti Terörle Şube Müdürlüğü ekipleri, bu Sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Gidilen adreslerde arama yapılırken, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolü için hastanelere götürüldü. Kaç kişinin gözaltına alındığı konusunda henüz bilgi verilmedi. Operasyonların sürdüğü, haklarında gözaltı kararı bulunan 200 kişinin tamamının yakalanmasına çalışıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

TSK yapılanması soruşturması
İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda 7 Temmuz'da "FETÖ/PDY'nin TSK içindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına talimat göndermişti. İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmış, 12 kişinin önceki operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Haberin Devamı

Yaşar Büyükanıt'ın yaveri de gözaltında
Soruşturmanın önceki günkü ikinci dalga operasyonunda da 55'i asker 79 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 28 zanlı gözaltına alınmıştı. Gözaltı kararı verilenler arasında Tümgeneral Koçyiğit ile Tuğgeneraller Şener Topçu, Uğur Buldu, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce, ayrıca darbe girişimi sonrası tutuklanan ya da gözaltında bulunan Tuğgeneraller Mehmet Nuri Başol, Fatih Celaleddin Sağır, Murat Aygün ve Hidayet Arı, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da yer aldığı 17 askerin olduğu öğrenilmişti.