Gündem İzmir'de kanlı saldırı! Anne ve oğlu öldürüldü...

İzmir'de kanlı saldırı! Anne ve oğlu öldürüldü...

18.04.2016 - 11:17 | Son Güncellenme:

İzmir'de silahlı saldırıya uğrayan anne ve oğlu hayatını kaybetti.

İzmirde kanlı saldırı Anne ve oğlu öldürüldü...

İzmir’in Çiğli ilçesinde kimliği belirsiz bir şahıs, park halindeki arabanın içerisinde olan anne Emine Uysal ile oğlu Harun Uysal’ı kurşun yağmuruna tuttu. Kimliği belirsiz şahıs olay yerinden kaçarken anne ve oğul hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 9.30 sıralarında İzmir’in Çiğli ilçesi Evka-6 mahallesinde meydana geldi. Evlerinden çıkan Emine Uysal (55) ve oğlu Harun Uysal (30), 35 HJS 14 plakalı araçlarına bindi. Ardından sokağa gri renkli araçla gelen kimliği belirsiz bir şahıs, anne ve oğlunu kurşun yağmuruna tuttu. Şahıs geldiği araçla kaçarken silah seslerini duyan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, anne ve oğlunun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, çevrede güvenlik önlemi alırken kimliği belirsiz şahsı yakalamak için çalışma başlattı. Elektrik işleri ile uğraşan Harun Uysal’ın bir süre önce çalışırken kalça kemiğini kırdığı ve çalışamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Emine Uysal ve Harun Uysal’ın ikamet ettikleri daireye bir yıl önce taşındıkları ve Emine Uysal’ın da bir aydır takı kursuna gittiği öğrenildi.

1 NUMARALI ŞÜPHELİ CEZAEVİ FİRARİSİ ESKİ DAMAT

İzmir’in Çiğli İlçesi’nde, 55 yaşındaki Emine Uysal ile oğlu 34 yaşındaki Harun Erdem’in, evlerinden çıktıktan sonra bindikleri otomobilin içinde tabancayla kurşunlanarak öldürülmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Ev kadını Emine Uysal’ın kızı E.’nin, bir süre önce dava açıp eşi M.Y.’den boşandığı, bu süreçte kendisini bıçakla yaralayan eski eşinin tutuklandığı, yaklaşık 15 gün önce de cezaevinden firar ettiği, polisin de aileyi bu konuda dikkatli olmaları için uyardığı ortaya çıktı. Daha sonra ikinci evliliğini yapan E.’nin, boşanma davası sürerken annesi Emine Uysal ile birlikte, M.Y. tarafından tehdit edildiklerini belirterek şikayetçi oldukları, ancak son zamanlarda böyle bir başvurularının bulunmadığı öğrenildi. Polis, anne ile oğlunun tabancayla vurularak öldürülmesi olayının şüphelisi olarak M.Y.’yi aramaya başladı. Öldürülen Emine Uysal’ın kızı E. de ifadesine başvurulmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

ŞOK İÇİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Olay nedeniyle şok yaşayan ve zaman zaman gözyaşı döken Emine Uysal’ın komşusu Necla Ergenç, ailenin kendi hallerinde olduğunu belirtti. Silah sesleri üzerine evden çıktığını, ancak bir şey görmediğini söyleyen Ergenç, "Evde oturuyordum, birkaç el silah sesi duydum, dışarı çıktığımda sokakta bir şey görmedim. Daha sonra komşum seslendi ve Emine hanımla oğlunun vurulduğunu söyledi. Aile kendi halindeydi, kimseye zararları olmazdı. Evi aldıktan sonra içinde tadilat yaptılar. Oğlu köpeği gezdirirdi. İyi insanlardı. Emine hanım yaklaşık 1 aydır belediyenin açtığı kursa gidiyordu. Husumetli oldukları birinden hiç söz etmedi" diye konuştu.