Gündem İzmir'deki 2.5 milyar liralık vurgunun perde arkası! Nihat Uludağ anlattı

İzmir'deki 2.5 milyar liralık vurgunun perde arkası! Nihat Uludağ anlattı

09.02.2024 - 14:09 | Son Güncellenme:

İzmir, Türkiye'nin en büyük vurgunlarından biriyle gündemde. Aralarında emekli bir tuğgeneralin de olduğu 32 kişi 2.5 milyar liralık vurgun iddiasıyla gözaltına alındı. 2.5 milyar liralık vurgunda neler yaşandı? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ detayları Semiha Şahin'e anlattı.

Uludağ'ın değerlendirmeleri şöyle; Gerçekten yeni bir yüksek kar vaatli dolandırıcılık hikayesi aslında. Son dönemde biliyorsunuz oldukça yaygın. Seçil Erzan olayında gördük. Dilan Polat olayında gördük. Yine benzer bir olay. Yine insanlar holding kurmuşlar.

Haberin Devamı

Seçilay ve Sedat Ocakçı çifti... Ocakçı Holding diye bir holding kurmuşlar. Muazzam romantik an yaşıyorlar. Lüks arabalar, konforlar, paralar, balonlar havada uçuşuyor. Böylesine mutluluk tablosunu sosyal medyada paylaşmışlar. İlginçtir mesela; Böylesine olaylarda da hep bu anlar sosyal medya hesaplarından hep paylaşıyorlar.

Çok merak ediyorum. Onlar sonlarının böyle biteceğini, karakolda cezaevinde biteceğini düşünmüyor mu, onu da merak ediyorum ama Ocakçı çifti İzmir'de bir holding kuruyorlar. Yine holdinglerinde insalara yüksek kar vaatli, yüksek fon vaat ediyorlar. Bazen diyorlar ki; 'İzmir ile alakalı coin yaptık. Bu coini piyasaya süreceğiz. Muazzam paralar kazanacağız' vaadinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Hatta bunlar işi daha da abartmışlar; 'Yozgat organize sanayide drone fabrikası kurduk. O fabrika droneları üreteceğiz. Bütün dünyaya ihraç edeceğiz ve size muazzam bir para kazandıracağız' diyorlar.

Yozgat'ta aslında bir alanı çevirmişler. Orada 1-2 kamyon hafriyat da yapılmış. Sadece bir tabela var. Yaklaşık 2500 kişiden 2.5 milyar liralık devasa bir para toplamışlar.

İzmirdeki 2.5 milyar liralık vurgunun perde arkası Nihat Uludağ anlattı

2.5 MİLYAR LİRAYLA YURT DIŞINA KAÇTI

Ocakçı Holding... 10 ayrı şirketi var. Muazzam kar vaatleri var. 'İzmir coin kuracağız, ondan zengin olacağız' vaatleri var. Şu ana kadar resmi yollardan 30 kişi başvurmuş ama sayının 2500'e kadar çıkacağı da değerlendirmesi yapılıyor. Para da muazzam...

İlk önce Ocakçı'nın yeğeni, siber yazılımcı. O da bu işlerin siber ağını yönetiyor. İzmircoin'in çıkmasının ardından 2.5 milyar lira parayla soğuk cüzdana koyup yurt dışına kaçıyor.

Daha sonra şüpheleniyor, 'Acaba bizim paralarımız gelmeyebilir mi?' diye düşünüyor ve birkaç vatandaş suç duyurusunda bulunuyor.Birkaç vatandaşın suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şubesi hemen Ocakçı Holding'e yönelik bir çalışma başlatıyor. Gerçekten de ilginç bir çalışma. Ocakçı Holding'e ait şirketelere polis tarafından operasyon yapılıyor. Fakat karşılarında sadece tabela görüyorlar.

Bir holdingden bahsediyoruz. 10 ayrı şirketten bahsediyoruz. Drone yatırımları olan, coin yatırımları olan muazzam bir yapıdan bahsediyoruz ama sadece tabelalarla karşılaşıyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıyor. Ve tabi operasyon yapılıyor. Operasyonda da şu ana 32 kişi gözaltında.

Haberin Devamı

KENDİSİNİ NASIL SAVUNDU?

Sedat Ocakçı: "Arkadaşlar... Gördüğünüz gibi buradayım. Canlıyım, kanlıyım... Sizin beni rahat bırakmamalarınıza rağmen ben sistemimi kuruyorum, kurdum. Hızlı bir şekilde oraya fon girişlerini sağlıyorum. Ve kazandıkça kazandıkça, sırayla, azar azar hepinize merak etmeyin o çok sevdiğiniz paralarınız yatacak. En başında ben hangi noktadaysam yine hala aynı noktadayım. 'Canım, ciğerim' dediğim 'Abim, kardeşim' dediğim insanların arkadam söyledikleri umrumda değil. Herkes haklı. Ama bu işi yine çözecek olan benim. Sahadayım, hiçbir yere gitmedim. Yakında, bu hafta içerisinde İzmir'de de görüşeceğiz. Hepiniz, her zaman beni muhattap bulduğunuz gibi yine bulacaksınız. Ve merak etmeyin arkadaşlar... Paranızı alacaksınız. Ben sizin için o parayı hazırlıyorum."

Nihat Uludağ sözlerini şöyle sürdürdü; Sedat Ocakçı aslında bir üsteğmen. 2017 yılında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında bir süre açıkta kalmış, daha sonra ihraç edilmiş ve daha sonra Ocakçı Holding'i hızlı bir şekilde kurmuş. Tabi böyle video çekiyor... Süreç hızlanmasın... Biraz daha zaman kazanmaya yönelik bir video aslında o.

İzmirdeki 2.5 milyar liralık vurgunun perde arkası Nihat Uludağ anlattı

Eşiyle birlikte Seçilay ve Sedat Ocakçı yurt dışına kaçmak için önce Ankara'ya gidiyorlar. Yurt dışına çıkmaya gidiyorlar. Ama orada yurt dışına çıkış yasağını anladıklarında oradan ayrılıyor. Bu sefer rotayı Adana'ya çeviriyorlar. Adana'da eşyalı bir ev kiralayıp polisin değerlendirmesi o ki; Adana'ya gittiler. Adana'dan bir şekilde yasa dışı yollardan Kıbrıs'a kaçacak. Kıbrıs'ta artık gizlenebildikleri kadar, kaçabildikleri kadar kaçmayı değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Tabi İzmir Mali Şube Müdürlüğü ekipleri Adana'da kaldıkları evi, adresi tespit etti. Serkan Ocakçı ve eşi Adana'da o evde kaldıkları yerde gözaltına alındı. Olayda eski bir general de gözaltına alındı. O da Ocakçı Holding'in üst düzey yöneticisi, o da gözaltına alındı.

32 kişi İzmir Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şu an sorgulanıyor, soruşturma sürüyor. Ancak her zamanki gibi 2.5 milyar lira buhar olmuş. Baskın yapılıyor, ortada para yok, eşya yok, el konacak bir şey yok ve kayıp 2.5 milyar lira var. Bu da İzmir'in muazzam bir fon vurguncusu diyelim.