GündemJapon basını Başbakan Erdoğan'ın ziyareti için ne yazdı?

Japon basını Başbakan Erdoğan'ın ziyareti için ne yazdı?

13.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Japon basını Başbakan Erdoğan'ın ziyareti için ne yazdı?

Japon basını Başbakan Erdoğanın ziyareti için ne yazdı




Japon basını Başbakan Erdoğanın ziyareti için ne yazdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya ziyareti sürerken, Japon basını, Başbakan Erdoğan ile Japonya Başbakanı Juniçiro Koizumi arasında dün gerçekleşen görüşmede ele alınan Japon rehineler konusunu öne çıkardı.
Tokyo Şimbun'un, ''Türkiye Başbakanı ile görüşen Koizumi, istihbarat talebinde bulundu'' başlıklı haberinde, Japonya Başbakanı'nın Irak'ta rehin alınan Japonlar konusunda, ''İstihbarat aktarımını da kapsayacak şekilde her yönden işbirliği yapmak istiyoruz'' dediğini yazdı.


•
•
Haberde, Başbakan Erdoğan'ın da Koizumi'ye işbirliği sözü verdiği belirtildi.
Başbakan Koizumi'nin, işbirliği talebinin nedenini, ''Türkiye, Irak ile sınıra sahip olduğundan, Japonya'dan daha fazla istihbarata sahip olduğunu düşünüyorum. Japon hükümeti, terör tehdidine boyun eğmeme politikasını devam ettirirken, 3 rehineyi sağ salim kurtarma gibi zor bir durumla karşı karşıya'' sözleriyle açıkladığı kaydedildi.
Benzer bir başlık atan Asahi Şimbun da, Başbakan Koizumi'nin, Erdoğan'dan istihbarat da dahil her yönden işbirliği talebinde bulunduğunu yazdı.
Erdoğan'ın da, ''Herhangi bir istihbarat elde edildiğinde size aktarılması yönünde talimat verdim'' yanıtını verdiği belirtildi.
Mainiçi Şimbun ise ''Başbakan Koizumi, rehin alınan Japonlar olayında Türkiye Başbakanı'ndan işbirliği talebinde bulundu'' başlığını attığı haberinde, Koizumi'nin, Irak'ta rehin alınan Japonlar olayıyla ilgili olarak, ''Karmaşık bir durum ve Japon halkı çok endişeli. Terör tehdidine boyun eğmeme politikamızın yanı sıra 3 kişiyi sağ salim kurtarma gibi zor bir durumla karşı karşıyayız'' görüşlerini dile getirdiği kaydedildi. Erdoğan'ın da, ''Yeni bir istihbarat elde edildiğinde aktarılması için talimat verdim'' yanıtını verdiği belirtildi.
Erdoğan'ın, Japonya'ya gelirken uçakta yaptığı açıklamadaki, ''Japonların rehin alınması olayında işbirliği yapacağız'' sözlerini başlığa çıkaran Nihon Keizai Şimbun da, Erdoğan'ın, sorunun çözümüne yönelik işbirliği mesajı verdiğini kaydetti.