Gündem KAAN ne zaman uçacak? Canlı yayında açıkladı

KAAN ne zaman uçacak? Canlı yayında açıkladı

28.07.2023 - 21:01 | Son Güncellenme:

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, CNN TÜRK canlı yayınında flaş açıklamalarda bulundu. Temel Kotil yaptığı açıklamada Milli Muharip Uçak KAAN'ın uçuşuyla ilgili son dakika bilgisini verdi.

'KAAN ne zaman uçacak?' sorusuna Temel Kotil, "27 Aralık ilk uçuşu gerçekleştireceğiz. Yıl bitmeden uçak havada olacak. Uçak kendi yeteneklerini ortaya koyuyor. Eksiğimiz uçuş bilgisayarının, fırlatma koltuğunun, iniş takımlarının hazır olmamasıydı. Hürjet 12 uçuşunu tamamladı. Hürjet'i 2025 teslim edeceğiz. Kendimize güvenmemiz, yetişen gençlerden kaynaklanıyor. " dedi.

Haberin Devamı

Kotil açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Bu ilk uçağımız ve sonrakiler farklı olarak gelecekler. Bunu niye uçuruyoruz? Mühendislerin çalışma kalitesi, dedik ki bu uçağı uçurmamız gerek. ATAK 2 de uçtu. Aslında uçurma arzumuz bir anda havada görelim bize bilgi versin. TUSAŞ'ın teknisyenleri çok yetenekli. Bu projede 2016'da 60 mühendisi vardı. Şu anda bin 500 mühendis bin 500 teknisyeni var. Uyumadılar, çalıştılar, didindiler. 

KAAN ne zaman uçacak Canlı yayında açıkladı

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, Türk hava gücünün dış bağımlılığını azaltmaya yönelik projeleri içinde önemli yeri bulunan Yerli savaş uçağı KAAN, Hürjet, Atak-2 helikopteri ve Anka-3 insansız savaş uçağı mayıs ayında Ankara'da görücüye çıkmıştı.

5.nesil Türk jeti KAAN: Türkiye’yi 5. nesil savaş uçağı üreten ABD, Çin, Rusya gibi sayılı ülkelerin yer aldığı üst lige taşıyacak Milli Muharip Uçak (KAAN), 18 Mart’ta hangardan çıktı ve taksi testlerini yaptı. MMU’nun ilk uçuşunu bu yıl içinde Aralık ayında yapması ve 2028’ten itibaren de seri üretimine geçilmesi planlandı. 2030’dan itibaren F-16’ların aşamalı olarak devreden çıkması ile MMU (KAAN), Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinde ağırlıklı bir savaş uçağı haline gelecek.