Gündem Kaçış sendromu hastalığı nedir? Mehmet Ali Erbil'in hastalığı kaçış sendromu...

Kaçış sendromu hastalığı nedir? Mehmet Ali Erbil'in hastalığı kaçış sendromu...

27.09.2019 - 12:38 | Son Güncellenme:

Kaçış sendromu nedir? Kaçış sendromu hastalığı belirtileri nelerdir? Dünyada çok az görülen bir hastalık olan kaçış sendromu hastalığı Türkiye'de ilk kez Mehmet Ali Erbil'de görülmüştür. Peki, kaçış sendromu hastalığının tedavisi var mı?

Kaçış sendromu hastalığı nedir Mehmet Ali Erbilin hastalığı kaçış sendromu...

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır.

Haberin Devamı

Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor.

Kesin iyileşme olmamakla birlikte krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.

MEHMET ALİ ERBİL'İN HASTALIĞI

Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 791 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

KAÇIŞ SENDROMU BELİRTİLERİ

Tansiyon düşmesi
Kanın koyulaşması
Kanın yoğunlaşması
Kanda albümin azalması
Vücudun bazı bölgelerinde ödem oluşması
Vücutta şişmeler