Gündem Kadıköy sokaklarında ‘Japon işi’ konser

Kadıköy sokaklarında ‘Japon işi’ konser

14.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Japonya’da 8 gencin Türk müziği yapmak için kurduğu Hassy&Geceler adlı grup İstanbul sokaklarında Barış Manço şarkılarından Türk milli marşlarına kadar pek çok melodiyi seslendirdi.

Kadıköy sokaklarında ‘Japon işi’ konser

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan müzisyen Kyosuke Haşimoto, Barış Manço’nun Japonya’da verdiği konserler sırasında henüz çocuktu. Manço’nun seslendirdiği şarkıları unutmayan Haşimoto hayatını müzik yaparak kazanmaya başlayınca, çok sevdiği Türk ve Japon melodilerini harmanlamaya karar verdi. Haşimoto, 2015 yılında Hassy-The Nighters adıyla bir müzik grubu kurdu. Türk sanat müziği ve Türkçe müzik için en uygun enstrümanları biraraya getirmek isteyen Haşimoto, basgitarda Kohei Demaçi, kanunda Miçiko Suzuki, kemanda Nana Coconuts, gitarda Go Arai, piyanoda Taomoyuki İçinohe, davulda Takuro Tanaka, darbukada Takafumi Sakai’yi gruba aldı.

Haberin Devamı

İstanbul’a geldiler

Türk sanat müziğinin etkileyici melodilerini Japonya’nın binlerce yıllık müzik anlayışıyla harmanlayan Geceler, kısa süre içinde Japonya’da çok sevildi. Sanat merkezlerinde ve konser salonlarında verdikleri konserlerle Türk müziği ve kültürünü tanıtan Geceler darbukayı da kullanmaya başladı. Biz Heybeli’de her gece mehtaba çıkardık, Elbet Bir Gün Buluşacağız, Kadehimde Zehir Olsa, Gülünce Gözlerinin İçi Gülüyor gibi eserlerin yanı sıra Hababam Sınıfı, Selvi Boylum Al Yazmalım, Hayat Sevince Güzel, Gülen Gözler gibi film müziklerini de yorumlayan grup, geçtiğimiz hafta konser turnesine çıktı. Fransa’da Paris ve Strasbourg’un ardından Almanya’da Berlin’e geçen Geceler, dönüşlerini 2 gün erteleyip İstanbul’a geldi.

Haberin Devamı

Türk müziğine övgü

İstanbul’da resmi bir konserleri olmamasına rağmen tarihi kentin dokusunu hissetmek için sokaklarda dolaştı. Bir konser davetleri olmamasına rağmen müzikleriyle İstanbulluları tanıştırmak isteyen Geceler, kaldıkları 2 gün boyunca sokaklarda çaldı. En büyük ilgiyi Kadıköy’de gören Geceler’in ezgilerine kalabalık da eşlik etti. Grubun kurucusu Kyosuke Haşimoto, “Türk müziği öylesine etkileyici ki hemen her çalgı ile harika ritimler ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Ertuğrul ile başladı Atatürk ile zirveye çıktı

Kanun ustası Miçiko Suzuki, “Atatürk’e hayranlığımız bizi Türkiye’ye çok yaklaştırıyordu. Ertuğrul 1890 filmi ile atalarımızın birlikte kahramanlık hikâyelerine imza attığını gördük. Erzincan halaylarını ve Biz Heybeli’de şarkısını çok seviyorum. En büyük isteğimiz İstanbul ve Ankara’da konser vererek kendimizi anlatma fırsatı elde etmek.” dedi.