Gündem Kadıköy zabıtasına rüşvet operasyonu

Kadıköy zabıtasına rüşvet operasyonu

18.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kadıköy Belediyesi’nde görevli zabıta personeli ve gıda mühendislerinin de arasında olduğu 224 şüpheliye rüşvet operasyonu düzenlendi. 194 kişi gözaltına alındı.

Kadıköy zabıtasına rüşvet operasyonu

FERİT ZENGİN İstanbul - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen operasyon belediye hizmetlerinin sunumu sırasında, örgütlü olarak rüşvet almak vermek, rüşvete aracılık etmek ve resmi belgede sahtecilik suçları kapsamında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Savcılık tarafından yapılan soruşturmada belirtilen suçlara karıştıkları gerekçesiyle çoğunluğu Kadıköy Belediyesi’nde görevli zabıta personeli ile belediye mühendislerinin arasında bulunduğu 54’ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Gözaltı kararıyla dün sabah saatlerinde harekete geçen Mali polis ekipleri, İstanbul merkez olmak üzere İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. İş yeri ve adreslerine baskın yapılan 224 şüpheliden 194’ü gözaltına alınıp emniyete götürülürken adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital malzemeye el kondu.

Şifre: Metre

Edinilen bilgilere göre, şüpheliler rüşvet sistemini şöyle yürütüyor; zabıta memuru, rüşvet alınacak esnafı belirliyor. Bu esnafla tanışıp telefon numarası bırakılarak, herhangi bir sorunda kendisini araması isteniyor. Aynı gün suç ortakları olan diğer zabıta memuru ile gıda mühendisleri, o esnafın iş yerine giderek denetim yapıyor, bir açık bulunuyor. Denetim devam ederken esnaf sabah tanıştığı zabıta memurunu arayarak yardım istiyor. Zabıta memuru da denetim tutanakları yırtacaklarını ancak, karşılığında bir banka hesabına bir miktar para yatırması gerektiğini bildiriyor. Şüphelilerin, rüşvet parasına ‘metre’, rüşvet alacak kişiye ise ‘sağlam arkadaş’ olarak kodladığı ortaya çıktı. Çete üyelerinin esnaftan aldıkları rüşveti iki kişiye ait hesaplarda topladığı belirlendi.