Gündem Kadın cinayetlerine sıfır tolerans sözü

Kadın cinayetlerine sıfır tolerans sözü

06.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yakınlarını erkek şiddeti sonucu kaybeden ailelerle bir araya geldi.

Kadın cinayetlerine sıfır tolerans sözü

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde yapılan görüşmeyi, şiddet kurbanı kadınların yakınları talep etti. Ailelerin taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kadın cinayetlerini önlemek adına atacağı adımları anlattı. Görüşmeye gidenlerden biri İstanbul’da iş arkadaşı Zeynel Akbaş tarafından katledilen Fatma Şengül’ün kızı Açelya Şengül’dü. Şengül, “Kemal Bey’e iktidara gelmesi durumunda kadınlar için neler yapacağını sorduk, kendisi de tüm samimiyetiyle sorularımızı yanıtladı. Kemal Bey cumhurbaşkanı olduğunda İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden imzalayacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Önemli sözler verdi’

Pendik’te 2017’de pompalı tüfekle başından vurulan lise öğrenci Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken’de görüşmeye ilişkin, “Bireysel silahlanma ve kadın cinayetlerine dair önemli sözler verdi. Bize verdiği bu sözleri yerine getireceğine biz inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Kırıkkale’de eski kocası Fedai Baran tarafından öldürülen ve ‘Ölmek istemiyorum’ çığlığı tüm Türkiye’yi yasa boğan Emine Bulut’un ağabeyi Kazım Bulut da görüşmeyle ilgili şunları aktardı: “Şiddet gören, istismara uğrayan ya da katledilen kadınlar konusunda alacakları tavır beni ikna etti. Bu konularda sıfır tolerans uygulayacaklarını söyledi.” Gölcük’te 46 yaşındaki Süleyman Kara tarafından öldürülüp ormanlık bir alana gömülen ve 43 gün sonra cesedi bulunan 17 yaşındaki Ecem Balcı’nın babası Gökhan Balcı da katıldı.