Gündem Kadına yönelik eylem planı geliyor

Kadına yönelik eylem planı geliyor

04.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, şiddet mağduru kadınların polis merkezlerine başvurularından sonra takip edilmelerine yönelik devlet kurumlarıyla geniş çaplı bir iş birliği yapacak. Ayrıca, erken yaşta zorla evliliklerle mücadeleye ilişkin eylem planı da yakın zamanda yürürlüğe girecek.

Kadına yönelik eylem planı geliyor

TBMM’de konuşan Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Kadın Politikaları Daire Başkanı Mustafa Çadır, bakanlığın çalışmalarına ilişkin özetle şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

81 İL PLANI: 70 kentte kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı var. Ulusal eylem planını baz alan, yerelde nasıl uygulanacağını dikkate alan, dört temel başlıkta oluşturulmuş eylem planlarımız var. 81’e yaygınlaştırmak için çalışıyoruz.

RİSKİ YÜKSEK YERLER: Erken yaşta zorla evliliklerle mücadele noktasında hazırladığımız eylem planı var, yakın zamanda yürürlüğe girecek. Bu da özellikle erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konusundaki çalışmalarımızı tüm kurumlarla iş birliğinde daha da geliştirmek üzerine hazırlandı. Erken yaş evliliklerin yüksek olduğu yerlerde acil eylem planları da hazırladık.

ŞİDDETLE MÜCADELE: Bunun benzerini yakın bir dönemde Jandarma Genel Komutanlığıyla, Nüfus ve Vatandaşlıkla, SGK ve Türkiye Bankalar Birliği, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlarla da sağlayarak, kadına yönelik şiddetle mücadele veri tabanının kurulması konusunda önemli ilerleme sağlayacağız.

Haberin Devamı

UYAP sistemiyle entegrasyon tamam

“Yoğun bir çalışmayla Adalet Bakanlığı UYAP sistemiyle entegrasyonu tamamladık. Bu nokta, mahkemelerimiz tarafından karar alındığı an, UYAP’a girildiği an, anında şiddeti önleme merkezlerine de ulaşmakta. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’yle de entegrasyonumuzu tamamladık. Bu noktada mağdur, bir polis merkezine başvurdu, onunla ilgili bir aile içi şiddet kayıt formu dolduruluyor. Biz buna da entegre şekilde online olarak ulaşıyoruz.”